Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından Batı Karadeniz Tıp Dergisi-“Medical Journal Of Western Black Sea”’nin 2020 Ağustos sayısı yayımlandı. (https://dergipark.org.tr/tr/download/issue-full-file/56627 )  

Derginin 2020 yılı Ağustos sayısının yayınlanması ile ilgili Baş Editör Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU şunları ifade etti: "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından yayınlanan Batı Karadeniz Tıp Dergisi’nin son sayısını sizlere sunuyoruz.

Pandemi sürecinde yayıncılık etik ilkelerimiz güncellendi. Bunun sonucunda Dergimiz, TUBİTAK ULAKBİM TR Dizin tarafından dizinlenmeye kabul edildi. Uluslararası indeksleri hedefleyerek yayın kalitemizi ve içeriğimizi buna uygun arttırma çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bu süreçte başarılarımızı arttırmak için kurullarımızı ve yayın kurulumuzu güncelledik. Son gelişmelerle yazarlar tarafından yazılarını yayınlamak için tercih edilirken dergimizin kalitesi arttı.

Yayımladığımız bu sayımız literatüre katkıda bulunacak güncel araştırmalar, olgu sunumları, COVID-19 pandemisi sürecinde COVID-19 hastalığına dair sağlık çalışanlarının durumu, laboratuvar hizmetlerine dair derlemelerden oluşmaktadır. Dergimizin bu sayısında özellikle COVID-19 pandemisi ile ilgili yer alan derlemeler ve araştırmalar bu dönemde tüm okurlarımızın ilgisini ve dikkatini çekeceğini düşünmekteyim.

COVID-19 pandemisi sürecinde yaşamlarını sağlığa adayarak özverili ile çalışan ve hayatını kaybeden hekimlerimizi ve tüm sağlık çalışanlarını saygıyla anıyorum.

Dergimizin yayımlanmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat CAN’a, yazılarını için yazarlara, yazıları değerlendiren hakemlerimize, Danışma Kurulumuza, Türkçe ve İngilizce Dil Redaksiyon Kurulumuza, Yayın Kurulumuza Editörler Kurulumuz adına teşekkür ederim.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat CAN, derginin sürekliliğinin sağlanmasında desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI olmak üzere,  özverili çalışmalarıyla Baş Editör Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU nezdinde Editörler Kurulu ve Yayın Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Yükseköğretim ve Bilim Dergisi 2020 yılı ikinci sayısı yayımlandı

Dergi, Committee on Publication Ethics (COPE) ve Nisan 2011’den itibaren DOI sistemi üyesidir. Yükseköğretim ve Bilim Dergisi EuroPub Database, Humanities Index, OAJI, DOAJ, Index Copernicus, EBSCO (Education Source), DRJI, Zentralinstitut für Kunstgeschichte, WorldCat, TÜBİTAK-ULAKBİM, Google Akademik, Türk Eğitim İndeksi, Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS Index) ve Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD) tarafından dizinlenmektedir.

Derginin yayımlanması hususunda Editör Doç. Dr. Zehra Safi Öz şunları belirtti: "Dergimizin 2020 yılı Ağustos sayısını bilim dünyası ve okuyucularımız ile paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Burada bir hususu belirtmemde yarar var; uzun yıllar editörlüğü devam ettiren ve yakın zamanda emekli olan Prof. Dr. Şükrü Özdamar hocamızın dergide çok büyük emekleri var, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, yazıları için yazarlara, hakemlerimize, Yayın Kurulumuza, Editörler Kurulumuz adına teşekkür ediyorum."

ZBEÜ Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından "Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi'nin" 2020 Yılı Ağustos Sayısı Yayımlandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi’nin 2020 yılı Ağustos sayısı (Türk Diyab Obez 2020;4(2):71-200.) yayımlandı.

Derginin yayımlanması hususunda Merkez Müdürü ve Baş Editör Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU şunları belirtti: "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz tarafından yayımlanan Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi’nin 2020 yılı Ağustos sayısını bilim dünyası ve okuyucularımız ile paylaşmaktayız.

Pandemi sürecinde yayıncılık etik ilkelerimiz güncellendi. Bunun sonucunda TUBİTAK ULAKBİM TR Dizin tarafından 2020 yılı yayınlarımızın dizinlenmesi kabul edildi. Uluslararası indeksleri hedefleyerek yayın kalitemizi ve içeriğimizi buna uygun arttırma çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Başarılarımızı arttırmak için kurullarımızı ve yayın kurulumuzu güncelledik. Süreçte yazarlar tarafından tercih edilirken dergimizin kalitesi arttı.

Yayımladığımız bu sayımız literatüre katkıda bulunacak güncel araştırmaları, COVID-19 pandemisi sürecinde COVID-19 hastalığına dair güncel tıbbi bilgileri içeren derlemeler ve olgu sunumlarını kapsamaktadır. Okuyucularımızın dikkatini ve ilgisini çekecek yazılar olduğunu düşünmekteyim.

COVID-19 pandemisi sürecinde yaşamlarını sağlığa adayan hekimleri ve sağlık çalışanlarını saygıyla anıyorum.

Dergimizin yayımlanmasında; desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI’ya, yazıları için yazarlara, değerlendiren hakemlerimize, Danışma Kurulumuza, Türkçe ve İngilizce Dil Redaksiyon Kurulumuza, Biyoistatistik Danışmanlarımıza, Yayın Kurulumuza, Editörler Kurulumuz adına ben teşekkür ederim."(Haber merkezi)