Akbıyık’ın uğraşları sonuç verdi, konut bedelleri ve taksitler düşürüldü.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin (ZGC) girişimleriyle Zonguldaklı gazeteciler için geçtiğimiz yıl  temeli atılan basın sitesinin kuraları çekilmişti.

Ancak, konut maliyetleri ve  şerefiye hesaplanmasında, ilaveten kara  ve deniz cephelerinin dikkate alınmayarak yapılan yanlış hesaplamalar, ZGC Başkanı Derya Akbıyık’ın dikkatini çekmiş bunun sonucu olarak da başkan Akbıyık, bir rapor hazırlayarak TOKİ Halkalı hizmet birimine yanlışlığın düzeltilmesi için göndermişti.

Daha sonra Ankara’ya konuyu takip için bizzat giden başkan Akbıyık burada Etik kurulu başkanı ve Cumhurbaşkanlığı YİKÜ Köksal Toptan ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut İle görüşmeler yapmıştı.

Konu üzerinde görüşlerine başvurduğumuz Akbıyık,’’Sayın Toptan ve Sayın Bulut ile görüştüm, bu arada bir önceki Kocaeli Gazeteciler Cemiyet Başkanım Çetin Gürol’da davetim üzerine  şahsıma destek için Ankara geldi, durumu, bir de o izah  etti, emsal teşkil edici yeni teslim  edilen Kocaeli basın sitesinin deki çalışmaları ve süreci emsal gösterdik.

TOKİ yetkilileri de bu konuda bizleri haklı görerek gerekli incelemenin yapılacağını ve yardım edileceğini ifade ettiler.

Aradan geçe süre zarfında( 15 gün) İstanbul’dan konut fiyatlarını belirleme adına ve kara , deniz cephelerinin de tespiti için mimar bir görevli gelerek , çalışma yapıldı’’

Tüm bu gelişmelerin Zonguldaklı basın mensupları için olumlu olduğunu kaydeden ZGC başkanı Akbıyık , gazetemize  devamla şunları söyledi,

‘’Bugün için yeni belirlenen fiyatlarımız  2+1 için  25 000, 55 000 TL. bir gerileme oldu, taksitlerde ise 650-750 yaklaşık fiyatlar çıktı, 3+1 için ise 25 000- 75 000 arası fiyat düşüşlerini sağlandı, taksitlerde, 950-1050 fiyatlarına çekildi, 3+1 dairelerde vade 180 aya çıkarıldı, peşin ödeme de % 12 ‘ye yükseltildi.

Bu ödemeler 2019 yılının, Haziran ayının 12 si ile 21 arasında yapılacak, hak sahibi gazetecilerimiz  ve üyelerimiz  sözleşme imzalayacaklar.

ZGC ‘NİN GÜCÜ

‘’’Gelinen bu noktada Zonguldak Gazeteciler Cemiyetimizin gücü bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu görevimizi de Allah’ın izni ile yerine getirdikten sonra Zonguldaklı basın mensupları için  Filyos veya Alaplı sahillerinde bir tatil köyü kurma girişimimiz olacak. Bunun çalışmaları başladı. Yalnız burada şu noktayı dikkat  çekmek istiyorum. Bu projeden sadece ZGC ‘ye üye olan gazeteciler ve dernekler yararlanabilecek.

Çünkü yetkililer ve ilgililer bizden bu şekilde talep ediyorlar, muhatap olarak sadece ZGC’yi meşru adres olarak kabul ediyorlar.

Bu arada Sayın Köksal Toptan başkanımıza ve TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’a ve İstanbul Halkalı hizmet binasında TOKİ yetkililerine yürekten teşekkür ediyorum’’.

HABER VE FOTO SERMET AKSU