Ülkemizin çeşitli yörelerinin farklı farklı oyunlarına has müzik formları vardır. Oyun havası tarzı müzik türleri  insanlarda coşku uyandıran, sazlarla çalınarak söylenen türlerdir. Her yörenin kendine has müzik formları vardır. Bu müzik türlerinden birisi de Ankara bölgesine has Ankara Havasıdır. Ankara havasının geçmişinin baya eski zamanlara dayandığı söylenmektedir. Ankara havasının kendine has insanları coşturucu, eğlendirci bir tarzı bulunmaktadır. Bu yüzden düğün, kına ya da eğlence gibi gecelerde de eğlenmek için seçilen şarkılar arasında bulunmaktadır.

Yörelere göre oyun havalarının çalınması farklılık gösterebiliyor.  Ankara havası şarkılarını mp3 indir, müzik indir, şarkı indir şeklinde de indirerek dinleyebilirsiniz. Ankara yöresine ait özellikle hareketli parçalar ve hareketli oyun havaları ile ayrı bir popülerlik kazanmıştır. Ankara havası şarkısı söyleyen şarkıcılara Ankaralı Namık, Ankaralı Yasemin, Ankaralı Engincan, Ankaralı Yasin, Ankaralı İbocan gibi şarkıcıları örnek verebiliriz.

En Popüler Ankara Havası Şarkıları

En hareketli,  en coşkulu oyun havaları arasında olan Ankara havası geçmişten günümüze en beğenilen şarkılar arasındadır. Ankara havası şarkılarının en popülerlerinden birkaç tanesi şunlardır;



Ankara oyun havalarını çeşitlendirmek mümkündür. Zira yakın zamandan bu yana söz konusu oyun havalarını söyleyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.



Kaynak :