Maltepe halkı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Karaman Ermenek’te yaşanan maden faciasında halen yeraltından çıkarılmayı bekleyen 18 işçi için yürüdü. Oldukça buruk geçen ve müzik yayını yapılmayan yürüyüşe, Maltepeli kadınların 81 ili temsilen giydikleri tişörtler ve maden faciasına dikkat çekmek için taktıkları baretler damga vurdu.

Yürüyüş komitesinden yapılan açıklamaya göre Çınar Mahallesi Adnan Kahveci Parkı’ndan başlayan meşaleli yürüyüşe katılan binlerce Maltepeli, “Yurtta barış dünyada barış”, “Yaşasın Cumhuriyet”pankartları ve sloganları, ellerinde Türk bayraklarıeşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşe çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, sarı madenci bareti takarak, kortejin en önünde yer aldı.  Yürüyüş sonrasında düzenlenecek konser programı ise Karaman Ermenek’teki maden faciası nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

81 İL TEMSİL EDİLDİ, BARETLER TAKILDI

Maden faciası nedeniyle oldukça buruk geçen tören yürüyüşünde Maltepeli kadınlar, 81 ili temsilen giydikleri tişörtler ve maden faciasına dikkat çekmek için taktıkları baretlerle kortejin en önünde,Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la yürüdüler. Meşaleler eşliğinde yapılan yürüyüş, Maltepe Meydanı’nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Sevgili Maltepeliler, Maltepe’nin devrimci yürekli gençleri, Anadolu’nun yiğit kadınları; Afyon, Elazığ, Isparta, Kayseri, Aksaray, Muğla, Antalya, İzmir, Sivas, Tunceli, Zonguldak, İstanbul…81 ilimizin değerli temsilcileri, Zübeyde Anamızın evlatları buradasınız. Tüm emperyalist güçlere karşı başımız dik şekilde bugünlere çıktıysak bunu Anadolu’nun kadınlarına borçluyuz. Sizler, Milli Kurtuluş Savaşı sırasında gece-gündüz demeden, açlık-susuzluk demeden, cephede savaşan Mehmetçiğimizin arkasında durdunuz. 91 yıl sonra da Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkıyorsunuz. Düşünün, Avrupa Birliği’ne girmeye çalışıyoruz, en büyük öğretmenimiz, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk daha Avrupa’da yokken kadınlarımıza 1930’lu yılların başında seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Bugün Alevi, Sünni, Süryani ve diğer bütün etnik ve dini unsurlar beraberce yaşıyorsak bunu analarımıza borçluyuz” diye konuştu.