DEVA Partisi İl Başkanı Fatih Keleş, hava limanında uçuşların sürekli ertelendiğini belirterek, "Bir an evvel bitişini görelim ve sonuçlarını gözlemleyelim diye bekliyoruz. Bekliyoruz lakin sürekli uçuş tarihleri vs. bir şeyler erteleniyor. Taahhüt edilen tarihler hiç söylenmemiş gibi hareket ediliyor. Tabi bu durum bölgede yaşayan vatandaşlarımızı da derinden etkiliyor. Sadece havalimanı da değil, demiryolu, karayolu, deniz yolu hepsi bu şehirde bir problem." şeklinde konuştu.

Keleş'in açıklaması şu şekilde:

"Bir şehir düşünelim, 20 yıllık bir iktidarın yönettiği ve her seçimde çalışması ve iktidarın yatırım getirmesi için 3 vekil vermiş olan. Ne olurdu biliyor musunuz? Zonguldak bu enerjisi ve konumuyla ülkemizin parlayan yıldızı olurdu.

Peki ne oldu?

20 yılda verdiği verginin zekatını dahi alamayan sahipsiz bir şehir durumuna geldi.

Söyleyin deniz ulaşımı yapılamaz mı?

Tren seferleri bu kadar imkansız mı?

Karayolları bu kadar problemli mi?

Havaalanı umurunuzda mı?

Söylüyoruz umurlarında değil. Umurlarında olsa bu şehir hizmet görürdü. Hastanesi dahi bitirilemeyen bir şehir olmazdı. Diğer bölgelere bakın denizin üstüne havaalanı yaparlar, stat yaparlar. Kilometrelik tüneller yaptırırlar. Hızlı trenlerle sefer üstüne sefer ekletirler. Çünkü o şehirlerde ilgililer var, bizdeyse ne ilgili var ne bilgili...

 

Bu şehir sahipsiz, her şeyi ile sahipsiz. Bakınız Zonguldakspor'a, konuşan var mı? Bir şehir takımına şehrin sahip çıkması için yöneticilerin taşın altına elini koyması gerekir ama maalesef olmuyor. Aldıkları birkaç forma ile poz vermek dışında Zonguldakspor adına kılını kıpırdatan yok.

Üzülerek duyuyoruz arka sokaklarda gençlerimiz kendilerini şöyle adlandırıyor. 'Sahipsiz Kentin Sahipsiz Çocukları!'" (Haber Merkezi)