Törende, Bartın Üniversitesi (BARÜ) Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Çaycumalı olan Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’a “TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ve “100. Yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü” Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde BARÜ’den yer alan 11 isimden de biri olan Yılmaz, TÜBA-GEBİP Ödülünü Sosyal Bilimler’de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında yaptığı çalışmalarla almaya hak kazandı.

“Türkiye Yüzyılı’na değer katmak hedefiyle çalışıyoruz”

Artık insanları kandırma dönemi bitmiştir Artık insanları kandırma dönemi bitmiştir

Geleceğe değer katma noktasında yaptığı çalışmalarla büyük gayret gösteren ve bu ödüllere layık görülen Prof. Dr. Yılmaz’ı tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise BARÜ’nün tüm bileşenleriyle ‘Türkiye Yüzyılı’na değer katmak için gayret gösterdiğinin altını çizdi.

Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna inanarak çıktığımız bu yolculukta bilim ekosistemini canlı tutarak alanında önemli isimlerle geleceğimize değer katmaya devam ediyoruz. Kurumsal olarak ilerleyişimize katkı sunan bu vizyon ile inanıyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağız. Bu düşüncelerle ‘TÜBA-GEBİP’ ve ‘TÜBİTAK Teşvik Ödülleri’ni almaya hak kazanan Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Yarınlarımıza ışık tutan stratejilerle bizleri hep daha iyisi için teşvik eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Geleceğe olan yürüyüşümüzde desteklerini daima yanımızda hissettiğimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile Üniversitemizin kuruluşundan bu yana gösterdikleri ilgiyle bizleri yüreklendiren Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkürü bir borç bilirim. Kurumsal ilerleyişimizde önümüze ışık tutan yaklaşımlarıyla yanımızda olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca şehirle bir ve bütün çalışmalarla yol almamız ve başarılara ulaşmamızdaki katkıları için Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan, Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz ile tüm paydaşlarımıza; etki değeri yüksek bilimsel çalışmalara teşvik etme hedefiyle öncü çalışmaların yapıldığı TÜBA’nın değerli Başkanı Prof. Dr. Sayın Muzaffer Şeker ile TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a da destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ