ZONGULDAK KÖMÜRSPOR HEDEFSİZ OLAMAZ
TFF 2.Lig takımı Zonguldak Kömürspor teknik direktör Cahit Terzi'den boşalan koltuğa Bandırmaspor Baltok'ta yardımcı antrenör olarak görev yapan 47 yaşındaki teknik adam Serkan Afacan'ı getirmişti. Kongrenin hemen ardından resmi sözleşmeyi imzalayacak olan tecrübeli teknik Serkan Afacan, önemli açıklamalarda bulundu. 
Zonguldak Kömürspor'un yeni teknik patronu Serkan Afacan, seyir zevki veren ve dinamik bir takım kuracaklarını söyleyerek, Zonguldak Kömürspor hayal etrtiği ve hedeflediği bir takım olduğunu söyledi. 
''Zonguldak Kömürspor hayal ettiğim ve hedeflediğim bir kulüp''
Zonguldak Kömürspor'un yeni teknik patronu Serkan Afacan, ''Zonguldak Kömürspor büyük bir camia. Köklü bir kulüp. Yıllardır Zonguldak Kömürspor'u takip ediyorum. Orada arkadaşlarım ve dostlarım var. Futbol Şube Sorumlusu Hacı Demir'in bana bu teklifi getirdiğinde çok heyecanlandım. Çünkü Zonguldak Kömürspor benim hayal ettiğim ve hedeflediğim bir kulüp. Zonguldak Kömürspor'la çalışmaktan mutluluk duyacağım''dedi.
''Bizimle çalışmak isteyen oyuncularla yolumuza devamö edeceğiz''

Önceliklerinin  iç transfer olacaklarını ifade eden Afacan, ''Önceliğimiz ilk olarak iç transfer oalcak. Şuan için şu oyunca bu oyunca alacağım diyemiyorum. Gidecek ve kalacak oyuncular  var. İlk olarak iç transfer masaya oturacağımız oyuncular var. Onlarla masaya oturarak ardından dış transfer çalışmalarına başlayacağız. Kaleci Sinan, Emre Kara, Turan Yılmaz, Kamil İçer bunlarda önemli oyuncular. Emre Kara sözleşmesine madde koyduğu için serbest kalmış bunlarla da tekrar masaya oturacağız. Bizimle çalışmak isteyen oyuncularla yola devam edeceğiz''diye konuştu.
''Dinamik bir takım kuracağız''

Zonguldak Kömürspor'un teknik direktörü Serkan Afacan, dinamik bir takımk yaratacaklarını belirleterek, '' Bu sezon dinamik ve oyun zevki olan bir takım kuracağız. Topu kazanan topu kaybettiğinde tekrar kazanan bir takım kuracağız. Zonguldak Kömürspor hedefsiz olmaz. Bizde hedefleri olan bir takıma geldik. Görüştüğümüz bir çok oyuncu var. Bunları Genel Kaptan Hakan Hürfikir'e listesine verdim ilgileniyor. Takip ediliyor. Kimsenin şüphe olmasın ki ben burada uzun yıllar çalışmak için geldim. Eğer bir gün bırakırsam da buraya gelecek hoca ufak dokunuşlar yaparak yine yoluna devam edecek bir takım kuracağız.''
''Alt yapıdan A takıma oyuncu kazandıracağız''
Alt yapının kendisi için önemli olduğunu ifade eden Afacan, ''Altayapı bizim için önemli. Ülkenin halini görüyorsunuz. Transfer piyasası gerçekten çok pahalı. Bizlerde bu yüzden altyapımımıza önem vermemiz gerek. Altyapımımızda güzel işler yapıyor. Şuanda altyapı hocalarımızın önermiş olduğu oyuncular var. Bunları A takım kazandırmak amacıyla kampa davet ederek gözlemleyeceğiz. Sonra da A takıma uyacak oyuncuları da kadromuza dahil edeceğiz''şeklinde konuştu.
''Genç oyuncu Tezcan'ın üzerinde duracağız''

Zonguldak Kömürspor'un yeni teknik patronu Serkan Afacan, genç santrafor Tezcan Gökmen'in de üzerinde duracağını söyleyerek, ''Tezcan'la ilgili güzel bilgiler geldi. İyi bir santrafor. Genç bir oyuncu. Genç yaşına rağmen güzel işler yapmaya başlamış. Bizde onunla ilgili güzel projelerimiz var. Onun üzerinde durarak Zonguldak Kömürspor'a kazandıracağız. Bize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Onun içinde bizim içinde herşeyin hayırlısı olsun. Çok çalışması gerek. Çalışırsa da hem o kazanacak hem de biz kazanacağız''diye konuştu.
''Cahit hoca ve Şenol hocanın hakkı yenmez''

Yerli hocalar konusunda da konuşan Afacan, ''Cahit hoca ve Şenol hocanın hakkı yenmez. İkisi de bu takım için güzel işlere imza attılar. Onlarda başarılar diliyorum. Ama herkes bir yerden bi yere transfer oluyor. Önemli olan Zonguldak Kömürspor. Onların başarılarını göz arda etmek imkansız. İkisini de başarılar diliyorum. İnşallah Zonguldak Kömürspor'u hakettiği yerlere getireceğiz.''
''Kaptan Mert Caymaz'a emekleri için teşekkür ediyoruz''
Zonguldak Kömürspor'un yeni teknik direktörü Serkan Afacan, kaptan Mert Caymaz'a katkıları için teşekkür ederek, ''Mert Caymaz bu takım için önemli bir oyuncu. Bu takıma büyük katkıları oldu. Sezon başında buradan ayrılacağını açıkladı. Eğer bizle yola devam etmek istemiyorsa saygı duyacağız. Takıma vermiş olduğu katkılardan dolayı ona teşekkür ediyoruz. Onun bu takım üzerinde büyük emekleri var. Hakkında hayırlısı olsun''dedi.
Emre Can Bayram