“Milli İttifak”, 7 Haziran seçimlerine 5 gün kala Madenci Anıtı’nda miting düzenledi

“Sen de gel hemşerim”

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin Milli İttifak çatsısı altında seçime girecek olan Saadet Partisi dün Madenci Anıtı’nda miting düzenledi. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde milletvekilleri adaylarının konuşmalarının ardından iki partinin genel başkanları halka hitap etti. Miting öncesi Ulu Cami’de namaz kılan Kamalak ve Destici tekbir sesleri arasında miting alanına girdiler.

 

“VAY SENİN PROFESÖRLÜĞÜNE”

Pazar günü yapılacak olan seçimlerin ülkenin kaderini belirleyeceğinin altını çizen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz BBP olarak ‘Milli İttifak’ çatısı adı altında SP ile bir araya geldik. Bizler 12 milyon emeklimizin 8 milyonunu açlık sınırının altına iten bu haksızlığa karşı bir araya geldik. AKP’ye 3 dönemdir oy veren kardeşlerimize sesleniyorum. 3 dönem oy verdiniz ve tek başına iktidar yaptınız. AK Parti size verdiği sözün hangisini tuttu? Markta şehirler kurdu mu? İleri demokrasi getirdi mi? Güçlü ekonomi dedi yaptı mı? Ev vaadi verdi, ev verdi mi? Gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağım dedi, kaldırdı mı? Hepsine hayır. Kaçak Saray yapacağım demedi ama yaptı, ayetli pasta yapacağım demedi ama yaptı, yolsuzlukları bitireceğim dedi, ancak gitti yolsuzlukların babasını yaptı. Başbakan Davutoğlu, seçim beyannamesinde ilk önceliğini yeni anayasa olarak belirtiyor. Bunu geçen dönemdeki seçimlerde de söyledin. Neden yapmadın? Müslüman aynı delikten bir defa sokulur. Bir daha olur mu? Olmaz. Olursa kendinize yanın. İkinci önceliğini çözüm süreci diyor. Seçim öncesinde kayıkçı kavgası yaptıklarına bakmayın. Bizzat AKP milletvekilleri bana gelip diyorlar. Yeni anayasa olursa Abdullah Öcelan çıkacak diyorlar, bunun anlaşmasını yaptıklarını belirtiyorlar. Davutoğlu, ‘Bunların bir ucu dağda bir ucu siyasette’ diyor. Sen bu Türkiye’ye yeni mi geldin? Vay senin profesörlüğüne…” şeklinde konuştu.

 “SÖZ VERİP YAPMAYANLARA DERS VERECEKSİNİZ, DERS…”

AK Parti hükümetinin Zonguldaklılara verdiği sözleri tutmadığını vurgulayan Mustafa Destici, “Seçim beyannamelerinde diğer önceliğinin de istihdam olduğunu belirtiyor. İşsizlik senin döneminde tavan yapmadı mı? Fabrika mı yaptın? ‘Özelleştirme’ adı altında milletimizin ve devletimizin en değerli kurumları peşkeş çekildi. Türkiye’de yılda 23 milyon ton kömüre ihtiyaç var. Zonguldak’ta 1 milyon tona yakın kömür üretiyorlar. Ülkemizin ihtiyacının 23’de 1’ini ancak karşılıyor. İthalata gidiyorlar. Kömür bizim milli madenimizdir. Bizim elimizde olan en önemli ve en çok madenlerden birisi kömür madenidir. Kömür madenlerini üretime açmak yerine daha kapatma yoluna giriyorsun. Zonguldak’ın Filyos Projesi ne oldu. Söz verdiler ama şimdi yine aynı şeyleri söylüyorlar. Söz verip yapmayanlara 7 Haziran tarihinde ders vereceksiniz, ders… Ereğli Demir Çelik’i özelleştirdiler. Tersanelerin mülkiyetlerini sahiplerine vermedikleri için üretim yapılamıyor. Zonguldak’ın yolları neden yapılmıyor. Deniz kenarındayız, deniz ve orman ürünlerinden neden daha fazla istifade edilmiyor, neden yatırım yapılmıyor. Maliye Bakanı araçlar için ‘çerez parası’ dedi. Sen o 3 milyar doları Zonguldak’a gönder, burada o para ile ne yatırımlar yapılır. Taşeron sorununu çözeceklerini söylüyorlar. Müslüman olan vatandaşını aldatmaz. Siz iktidar olduğunuzda 300 bin taşeron vardı, şimdi ise 2 milyon taşeron işçi var. Bu taşeron işçiliği neden getirdin? İş ve aş ile vatandaşları oy alma yolunda tehdit etmek için getirdin. Sen onu kaldıramasın, senin ağababaların buna müsaade etmez. Bunu biz kaldırırız. ‘Emeklilerin problemlerine çözüm bulacağız’ diyor. Güldürme adamı Sayın Başbakan, aklınız başınıza yeni mi geldi? Sen 13 yıldır neredeydin, aklınız başınıza yeni mi geldi? Davutoğlu ‘2’nci yarı başlıyor’ diyor, maç bitti, haberi yok. O hala oynamaya devam edeceğini zannediyor” şeklinde konuştu.

Zonguldak’ın Türkiye’nin en büyük ve en önemli maden yataklarından olan taşkömürüne sahip olduğunun altını çizen ve iş kazalarına dikkat çeken SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Almanya, dünyanın en büyük kömür rezervine sahip. Ama son 40 yılda sadece 3 madenci hayatını kaybetmiş. Aynı sürede benim ülkemde, şehit düşen madenci sayısı ise 3 bin kişi… Çin'i bile geride bırakarak, madenci ölümlerinde dünyada ilk sırada yer alıyoruz” dedi. Zonguldak’ta yaşanan göçe de değinen ve AK Parti hükümetini eleştiren Kamalak, “Ey hükümet? Ey AKP? Ey Saraylılar? Sadece şu son 4 yılda 20 binin üzerinde Zonguldaklı göç etmiş. Her şey iyiyse, neden benim Zonguldaklım göç ediyor? Neden baba ocağını, ana kucağını evini, yurdunu terk edip yollara düşüyor? Çünkü doğduğu yerde doyamıyor. İş bulamıyor. Canını tehlikeye atıp iş bulduğunda da aldığı maaşla karnını doyuramıyor. Ama kibir kulelerinde oturanlar benim Zonguldaklımı anlayamaz. Milyarlarca liralık makam aracı saltanatına, ‘çerez parası’ diyenler benim Zonguldaklımı anlayamaz. 750 bin Dolarlık saat takanlar benim asgari ücretli madencimi anlayamaz. Biz bunun için birleştik. Bunun için milli ittifak milli iktidar dedik” şeklinde konuştu.

KAMALAK: “ZONGULDAK'IM GÖÇ VEREN DEĞİL, GÖÇ ALAN İLLER SIRALAMASINDA BİRİNCİ OLSUN”

Zonguldak’ın ihracatta birinci sırada olmasını istediklerini belirten Kamalak, “Benim Zonguldak'ım sanayileşmede birinci olsun. Benim Zonguldak'ım yaşanabilir kentler sıralamasında birinci olsun. Benim Zonguldak'ım göç veren değil, göç alan iller sıralamasında birinci olsun. Ama ne acıdır ki, benim Zonguldak'ım madenci ölümlerinde birinci. Benim Zonguldak'ım iş kazalarında birinci. Benim Zonguldak'ım taşeron işçiliğinde birinci. Değerli kardeşlerim. Almanya dünyanın en büyük kömür rezervine sahip. Ama son 40 yılda sadece 3 madenci hayatını kaybetmiş. Aynı sürede benim ülkemde, şehit düşen madenci sayısı ise 3 bin kişi… Çin'i bile geride bırakarak, madenci ölümlerinde dünyada ilk sırada yer alıyoruz. 2013 yılında iş kazalarında tam 1235 işçi kardeşim hayatını kaybetmiş. 2014 yılında durum daha da vahim. İş kazalarında şehit verdiğimiz işçi sayısı yüzde 50 artışla 1886'ya çıkmış. Ama hükümete sorarsanız her şey güllük gülistanlık. Ekonomik göstergeler rekor üstüne rekor kırıyor. ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ diyerek mazisi tertemiz, sicili tertemiz, kadroları tertemiz iki kardeş parti olarak bir araya geldik. Bu birliği yaptıktan sonra da milletimize seslendik. ‘Sen de gel kardeşim’ dedik, ‘Sen de gel hemşehrim’ dedik. Sen de gel aziz milletim!’ dedik. ‘Gel ki bir olalım. Gel ki diri olalım’ dedik. Yeniden Büyük Türkiye'yi hep birlikte kuralım. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bu tarihi çağrımız karşılık bulmuş. İşte Zonguldak akın akın gelmiş. İşte meydan, hodri meydan. Elhamdulillah. Zonguldak özüne dönüyor. Anadolu kendine geliyor. Türkiye kendine geliyor. Aslına dönüyor, tarihine dönüyor. Akın akın Saadete geliyor. Allah'ın izniyle Zonguldak tamam! Zonguldak kararını vermiş. Bu sefer Saadet demiş. Hayırlı, uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. Barış DOĞAN-Nermin AKKAYA-Emrecan BAYRAM