Tüm Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen“Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” kampanyası kapsamında Zonguldak'ta da binlerce fidan toprakla buluştu.

Uygulama süresi 3 yıl olarak belirlenmiş olan Protokol ile 81 ilde ağaçlandırmaya uygun sahalarda hedef doğrultusunda 06 Kasım 2018 tarihinde ülkemizin geleceği öğrencilerimizin katılımıyla daha yeşil bir Türkiye için gerçekleştirilen tören eş zamanlı olarak saat 13:00’ da eş zamanlı olarak başladı.

Zonguldak İli Çaycuma İlçesi Adaköy Köyünde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, Çaycuma İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Bölge Müdürümüz Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Çaycuma İlçe Garnizon Komutanı, Şube Müdürleri, Zonguldak İşletme Müdürü, İşletme Şefleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı ise fidan dikmenin öneminden bahsederek ormanların faydalarını anlatarak “Milletimizin en önemli zenginlik kaynaklarından olan ve uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu görevimizi çocuklarla birlikte gerçekleştirerek ülkemizi yeşillendiriyoruz” dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli orman teşkilatınca ormanların ve doğal hayatın önemini çocuklara benimsetmek için ciddi çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı. Zonguldak Vali Yardımcısı Sn. Taştan ise Orman Genel Müdürlüğünün son 15 yılda yaptığı çalışmalarla orman varlığını ciddi oranda arttırıp var olan ormanların da ıslahını gerçekleştirdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından orman ve ağaç sevgisi, fidan dikiminin önemini içeren şiir ve kompozisyonlar okundu. Daha sonra tüm katılımcılarla birlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Fidan dikiminin ardından tüm öğretmen ve öğrencilere günün anısına çeşitli kırtasiye hediyeleri takdim edildi ve ikramda bulunuldu.