Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Emre Can BAYRAM’a yapımı tamamlanan akıllık kavşak, teleferik projesi ve otobüslere yapılan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Akıllı kavşağın yapılmasıyla trafiğin rahatladığını söyleyerek, coğrafi konum itibariyle teleferik projesinin Zonguldak’a yapılmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Başkan Akdemir, tepki gösterilen otobüs zamanlarına ise ‘’fazla zam yapmadık’’ şeklinde cevap verdi.

‘’Akıllı kavşağın yapılmasıyla trafik rahatladı’’

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, akıllı kavşağın yapılmasıyla birlikte trafiğin rahatladığını söyleyerek, ‘’Akıllık kavşak çalışmamız bitmiş gibi gözükse de ufak tefek çiçeklendirme çalışması var. Işıklandırma çalışmamız devam edecek. Asfaltımızı bitirdik. Biraz sıkıntılı oldu ama Cumartesi gününe denk geldi. Önemli değil, bu işleri yaparken biraz sıkıntılar olacak. Zonguldak coğrafi konum olarak zor bir yer. Halkımızdan da verdiğimiz sıkıntı için özür diliyoruz. Ben bu anlamda TTK’ya da emeklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Özellikle Genel Müdürümüz Kazım Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Bize oranın yapılması için yer tahsis ettiler. Oranın trafik sorununun ne kadar rahatlayıp rahatlamadığını görüyoruz. Trafiğin rahatlamasına büyük fayda sağladı. Zonguldak’ımıza hayırlık olsun. Daha yapacak bir çok işimiz var. Zaman içerisinde elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız’’dedi.

‘’Zonguldak, teleferik için müsait bir yer değil’’

Zonguldak’a teleferiğin yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Akdemir, “Zonguldak teleferik için müsait bir yer değil. Biz teleferiği koyacak coğrafi konumda değiliz. Özellikle fırtınalı ve rüzgârlı durumlarda teleferikler zor durumda kalır. Bizde de hiç eksik olmayan bir durum. Bir de teleferiğin gidiş dönüş noktasındaki durum çok önemlidir. Nereden nereye kadar halkımızı taşıyacağız. Turizm olarak da değerlendirmemiz gerek. Bunun araştırması yapıldı. Çok da verimli olmadığı ve olmayacağı öğrenildi. Bu anlamda teknik konu olarak geri adım attık’’diye konuştu.

“Belediye otobüslerine fazla zam yapmadık’’

Belediye Halk Otobüsleri zammına da değinen Akdemir, şunları söyledi:

“Biz zam konusunda pek zam yapmadık.Bir sefer zaman yaptık. Kaldı ki mazot ve parça fiyatları Otobüsün aksamı ile ilgili her türlü fiyat artışı yapıldı. Teknik sahibi kişiler bizlere dertlerini sıkıntılarını anlattı. Bizim meclisimizde bu şekilde karar verdi. Bu çok da doğal diye düşünüyorum. Çok da pahalı değil. Tabi ki emekli kentiyiz biz. Emekli kenti olduğumuz için pahalı gelse de bizim yüzde yetmişimiz araçları bedava kullanıyor. 65 yaş üzeri. Şehrimiz böyle bir şehir. Ayrıca Engellileri, gaziler, polisler, jandarmalar ve belediye çalışanlar ücretsiz biniyor. Bizlerde bu şekilde yaptık’’

Emre Can BAYRAM