Siyasi erkin basiretsizliği yüzünden koca kent kaderine terk edildi… Yıllardır vekâleten yönetilen kurumlar, hizmet üretemez hale geldi…

Zonguldak Vekâleten Yönetiliyor!

Bir dönem Türk siyasetine yön veren, her siyasi iktidar döneminde hükümete bakan veren Zonguldak, AKP iktidarında adeta dip yaptı. Kente sırtını dönen merkezi hükümet, yatırımların tamamını durdurdu.  Bununla da kalmayan iktidar, 17 yılda Zonguldak’ta var olan birçok bölge müdürlüklerini lağvetti.

Milletvekillerinin duyarsızlığı yüzünden birçok daire müdürlüğü ve başkanlık, vekâleten yürütülüyor. Ataması yapılan daire müdürlerini ise Zonguldaklı siyasiler değil, bakanlıkta lobisi güçlü olan politikacılar belirliyor. Türkiye haritasında Zonguldak’ın yerini bile bilmeyen liyakatsiz bürokratlar, torpille yapılan atamalar sonunda kente yönetici oluyor.

İŞTE VEKÂLETEN YÖNETİLEN KURUMLAR

Amele Birliği Başkanlığı, Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğü, Dernekler İl Müdürlüğü,  Vergi Dairesi Başkanlığı, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Zonguldak Defterdarlığı. Öyle ki, Defterdarlık tam 7 yıldır vekâleten yönetiliyor. Bu trajikomik tabloyu Zonguldak’ı TBMM’de temsil eden vekiller ise sus-pus izliyor.