Türkiye’de şehirleşme adına nasibini almayan Zonguldak’ın bu dönem bir bakan ile köyden şehirleşmeye adın ihtiyacı var. Türkiye’de ki 81 İl’den merkezi hükümetten en az nasiplenen Zonguldak Vergi konusunda tahakkuk ve ödeme açısından ülkede 11’inci sırada yer alıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde iktidar partisi AKP Türkiye’de neredeyse tüm büyük şehirleri kaybetmesine rağmen Karadeniz’de Sinop’un dışında CHP kalesi olan Zonguldak’ı kazanması akıllara soru işreti getiriyor. Sol’un ve CHP’nin kalesi olarak bilinen Kozlu, Kilimli ve Zonguldak merkez belediye başkanlıklarının alınması AKP adına büyük kazanç. Diğer İlçe ve beldelere yanlış adayların gösterilmesi AKP’ye Zonguldak’ta darbe vurdu.
“FİLYOS PROJESİ VE YOLAR YAPILMALI”
Tüm karayolu inşaatlarının ve Türkiye’nin en büyük projesi olan Filyos projesinin yarım kaldığı şu dönemde iktidar partisi AKP’nin bölgedeki sorunların çözümü için ve Bakana ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden buyana AKP iktidarı döneminde “Bakan” yüzü çok az gören Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için hamle yapılması bekleniyor. Filyos projesi konusunda Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığında geçmişte milletvekili olarak büyük bürokrasiye karşı mücadele veren AKP Zonguldak Milletvekili, Maden Mühendisi ve de İş adamı Polat Türkmen, Üstlendiği misyonun gereğini yapmalı.
“AKP’DE AĞABEY TÜRKMEN”
31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP’de ağabey Köksal Toptan’dan sonra misyon olarak Polat Türkmen’e yüklendi. Türkmen yaşadığı Kilimli, Zonguldak ve akrabalarının yoğun olduğu Kozlu’da açık ara seçim aldı. Türkmen’in “Bakan” olması halinde sorunların çözümü ve hizmet açısından Zonguldak adına büyük kazanım olacağı ifade edilmekte. Maden Mühendisi olan ve Zonguldak’ta TTK ve Rödövanslı sahalarla ilgili her konuyu bilen Türkmen’in ülkede ki enerji politikalarına önemli katkılar sağlayacağı bilinmekte.
“BİRLEŞTİRİCİ OLDU”
AKP’de tüm teşkilatlarda aday adaylığı, adaylık sürecinde birleştirici ve toparlayıcı tavrıyla öne çıkan Polat Türkmen, Köksal Topatan’dan almış olduğu “Ağabeylik” misyonunu yerine getirirken, Zonguldak’ın kanayan yarası olan hizmet sorununu çözüm için “Bakan” olması halinde tüm bu bürokrasiyi aşacağı bilinmekte. Türkmen’in Bakan olması halinde köye dönüşen Zonguldak’ın yeniden Türkiye’nin Almanya’sı olacağı vurgusu yapılıyor.
“ANKARA’DA GÜÇLÜ LOBİ”
Zonguldak’ın temel sorunu olan Ankara’da ki güçlü lobisi olmadığı bilinmekte. Ankara’da sorunların çözümü ve güçlü olma adına kentin Bakana ihtiyacı var. Bu konuda demokratik kitle örgütleri ve meslek kuruluşları destek olmalı. Sorunlu ve köy olan Zonguldak’ın merkezi hükümetten faydalanması için güç birliği yapması gerekiyor. Özellikle Zonguldak merkezde ve de Bahçelievler mahallesinde kapı kapı dolaşıp belediye başkan adayının broşürlerini dağıtıp oy isteyen Polat Türkmen, galibiyetin zaferini kutluyor. 10 Yıldır CHP’de olan Zonguldak belediyesini tekrar AKP’nin kazanmasında önemli rol ve faktör olan Polat Türkmen’in Bakan olması halinde tüm il’in beklentisi olan sorunlarının kısa sürede çözüleceği ileri sürülüyor. (Cevdet AKGÜN)