Vacit Durdubaş başkanlığında toplanan ve 7 gündem maddesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi’nde gündem dışı söz alan  CHP’li Meclis Üyesi Fikret Zaman, 1992 yılında meydana gelen Kozlu Maden Faiciasında hayatını kaybeden 263 maden şehidini andıklarını söyleyerek “Zonguldak’ın önünün açılması için TTK’ya işçi alınması gerekiyor.” dedi.

 “2015 YILINDA İŞ KAZALARINDA 1730 KİŞİ ÖLDÜ”

Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Fikret Zaman, 1992 Kozlu maden faciasında 263 maden şehidini anarak, “2015 yılında iş kazalarında 1730 ölmüştür. Ayrıca hükümetin bütçesinin önemli bir kesimi iş kazalarına ayrılmaktadır. Birçok bakanlığın alamadığı pay iş kazalarına ayrılmaktadır. Avrupa baktığımız zaman bu oranlar bizden daha düşük. İş kazalarına bu vesile ile ilgili dikkat çekmek istiyorum. İş kazalarının önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını bu konuda herkesin duyarlı olmasını diliyorum. Tüm maden şehitlerini rahmetle anıyorum. Yakınlarına da baş sağlığı diliyorum.” dedi.

“İŞÇİ SAYISININ DÜŞMESİ ZONGULDAK’I MAĞLUP ETMİŞTİR”

Zaman konuşmasında Zonguldak’ın önünün açılması için TTK’ya işçi alınması gerektiğini söyleyerek “Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu yıllarca ülke ekonomisine lokomotiflik yapmış bir il olarak demir çelikleriyle, Çatalağzı Termik Santraliyle bugün geldiğimiz noktada işçi sayısının düşmüş olması Zonguldak’ı mağlup etmiştir. Sendika başkanı da TTK’daki işçi açıklarının giderilmesini istiyor.  Maalesef iktidar buna yanaşmamakta.  Enerji Bakanında işçi alınmayacağı konusunda açıklaması var. Zonguldak’ın önünün açılması için TTK’ya içi alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Aykut KARA)