Zonguldak’ta genç girişimci Maşite Egin’in ellerinde doğan bir eşarp markası olan ‘Rüya Hijab’, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Rüya Hijab markası bugün Avusturalya’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Japonya’ya kadar 30 farklı ülkede tanınıyor. 

Ulucamii emekli imam hatiplerinden Merkez Çarşısı esnafı Mehmet Ali Egin hocanın kızı Maşide Egin, başarısıyla ulusal basına manşet oldu. Mehmet Ali Egin Hoca, kızının başarısıyla gurur duyduğunu belirtti. 
Zonguldak’ta yaşayan Maşite Egin, 10 yıl önce kumaş pazarından aldığı kumaşları kendine örgü tasarımlarla eşarba dönüştürmeye başladı. Tasarladığı eşarplar beğenilmeye başlayınca sosyal medyadan satışına başlayan Egin, kısa sürede işlerini büyüterek ‘Rüya Hijab’ markasının patentini aldı. Egin bugün Avustralya’dan İngiltere’ye,  Amerika’dan Japonya’ya kadar 30 farklı ülkeye online parakende satış ve 81 ile 50 bine yakın kargo teslim ederek büyük bir başarı elde etti. Zonguldak’ta geçen yıl Westalife AVM’de açılan şubesini Fevzipaşa caddesinde açan Egin, büyümeye ve sektördeki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor.

SİPARİŞLER GİDEREK ARTINCA

Markasının doğuş hikayesini anlatan Maşite Egin, "2010 yılında annemle kumaş pazarından beğendiğimiz desenlerde kumaşlar alıp kendimize göre dikiyorduk. Eşarplarımı görenler çok beğenmeye ve nereden aldığımı sormaya başladı. Birkaç kişiye hediye ettikten sonra ilgi daha da arttı ve çevremdeki insanlara bu eşarplardan yapmaya başladım. Zamanla üniversite harçlığımı da çıkartmak için siparişlerimi arttırdım. İnsanlara modellerimi göstermek için açtığım sosyal medya hesaplarına başka şehirlerden de talepler gelmeye başladı. Sosyal medya hesapları da büyüyünce 2014 yılında vergi numaramı alarak ticarete adım atmış oldum. Önceleri okul harçlığı için başlayan bu süreç 2016 yılında mezuniyetimle beraber tam zamanlı iş olmaya başladı. Sonrasında başladığım yüksek lisans sürecinde de sosyal medya üzerinden siparişler almaya ve satış yapmaya devam ediyordum. Annem ürünlerin defo kontrolünde bana yardımcı oluyor, babamsa kargolarıma yardım ediyordu. 2018 yılı ile birlikte artık büyük tedarikçilerden sağladığım ürünler model açısından yeterli olmuyordu. Bu nedenle kendi tasarımlarımızı yapma ihtiyacı hissettim. Evde ailecek bilgisayar başına geçip ağabeyimin yaptığı tasarımlarla ilk üretimimiz için anlaştığımız fabrikaya siparişlerimizi verdik. Kendi tasarımlarımızı oluşturduktan sonra aynı yıl içinde marka ve yer ihtiyacımız doğdu. Sosyal medyada kullandığımız ‘Rüya Eşarp’ adından yola çıkarak, tasarımlarımızı ve kataloğumuzu oluşturduğumuz ‘Rüya Hijab’ markamızı kurmuş olduk" dedi.

HEDEF GLOBAL PAZARDA BÜYÜMEK 

2019 yılında ise işlerinin ilerlemesiyle tam zamanlı iş olarak markasının büyümesine yoğunlaştığını anlatan Egin, sosyal medya hesaplarının yanı sıra Türkiye’nin en büyük e-ticaret siteleriyle de anlaşma yaparak satışa başladıklarını vurguladı. Mağazalaşma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Egin, gösterilen ilgi nedeniyle müşterilerine teşekkür etti .Egin şöyle dedi:
"2020 yılı hedeflerimiz doğrultusunda mağazalaşmak için 5 farklı şehirde yatırımcılarla görüşmeleri sürdürürken, pandemi nedeniyle oluşan piyasa şartlarında yatırımcılarımızı korumak adına Türkiye genelinde mağazalaşma sürecimizi askıya aldık.  Bugüne kadar Avusturalya’dan İngiltere’ye, Amerika’dan Japonya’ya kadar 30 farklı ülkeye online parakende satış yaptık. 81 ile 50 bine yakın kargo teslim ettik. Mağazalarımızda binlerce ziyaretçimizi ağırladık. Önümüzdeki yıllarda süreç içerisinde en başından beri her konu da bana desteklerini esirgemeyen ailemin de yardımlarıyla online satışlarımızı pazarda büyütmek ve şubelerimizi Türkiye’nin her yerine yaymak için uğraşlarımızı devam ettireceğiz. Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte ‘Kaliteli ve uygun’ mottomuzla sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz."