ZONGULDAKLI HOCA KARA KARTALI FİNALE UÇURDU

Zonguldak'ın ev sahipliği yapılan Kulüpler arası Hentbol yarı final müsabakalarında Beşiktaş rüzgarı esti... Beşiktaş oynadığı 2 karşılaşmayı da kazanarak Pendik Hentbol Spor Kulübü ile birlikte adını Türkiye finallerine yazdırdı. 

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun 2018-2019 faaliyet programında yer alan kulüpler arası küçük erkekler hentbol yarı final müsabakalarının bir ayağı Zonguldak'ın ev sahipliği Site Spor Salonu'nda yapıldı.
Süper Ligin köklü kulübü Beşiktaş'ında yer aldığı  müsabakalarda, Pendik Hentbol Spor Kulübü Derneği, Zonguldak Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü ve Malatya Büyükşehir Belediyespor takımları yer aldı. Malatya takımı mazereti nedeniyle müsabakalara katılmazken fikstür 3 takım üzerine oynandı. 
3 gün boyunca bir birinden heyecanlı ve nefes kesen karşılaşmaların sahne olduğu yarı final müsabakalarında takımlar Türkiye finallerine katılabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Zonguldak elendi
Zonguldak elendi
Zonguldak'tan da ilimizi Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü temsil etti. Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Pendik Hentbol Spor Kulübüne 35-18 ve son maçında Beşiktaş'a 34-15 mağlup olarak elendi.
Beşiktaş ve Pendik finale yükseldi
Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın hentbol takımı ise Pendik Hentbol Spor Kulübünü 25-23 ve Halay Halk Oyunları Derneğini 34-15 mağlup ederek finale yükseldi. Pendik Hentbol Hentbol Spor Kulübü Halay Halk Oyunları Derneğini 35-18 mağlup ederek bir diğer finalist oldu. Beşiktaş ve Pendik Hentbol Spor Kulübü Türkiye Şampiyonasında mücadele edecek.
***********
Siyah Beyazlı taraftarlar takımlarını yanlız bırakmadı
Beşiktaşlı taraftarlarda siyah beyazlı takımın zorlu maçlarında yanlız bırakmadı. Siyah Beyazlı taraftarlar Site Spor Salonuna akın ederek tribünden takımlarına destek verdi.
Beşiktaş antrenörü Yıldıray Şahin; ''Doğduğum şehirde güzel bir turnuva geçirdik''
Beşiktaş Hentbol takımı antrenörü Yıldıray Şahin, ''Öncelikle ben Zonguldaklıyım. Doğduğum şehirde güzel bir tunuva gerçirdik. Buradan grup birincisi olduk. 2 maç oynadık 2'sini de kazandık. Şimdi Türkiye Şampiyonasına gideceğiz. Türkiyenin en iyi takımları ile mücadele edeceğiz. Orada da inşallah şampiyon olacağız. Yıllarca burada yaşadım ben. Üniversite okumaya İstanbula gittim. Ondan sonra da orada kaldım. Hentbolda da Beşiktaş'ın altyapısı ile çalışıyorum. Zonguldak karşı oynadık. İyi bir duygu. Zonguldak Hentbolda güzel sonuçlar alan bir takım. İyi bir ekip. Bende Zonguldak'ta yıllarca hentbol takımı çalıştırdım. Türkiye Şampiyonlukları da kazandırdık''dedi. 
Şahin; ''Futbolda da hentbolda da şampiyonluk hedefliyoruz''
Futbolda da hentbolda da şampiyonluk hedeflediklerini ifade eden Şahin, ''Futbol takımımızın ikinci yarıda ki yükselişi devam ediyor. Şuan şampiyonluk potasına da girdi. İnşallah orada da şampiyon alacağız. Hentbolda şuan şampiyonluğu garantiledik. İnşallah sırada Türkiye Şampiyonluğu var. İnşallah orada da devamı gelecek''diye konuştu.
Emre Can Bayram