Nakliyat-İş Üyesi ZONTAŞ Ereğli İşçileri, Zonguldak İşçileri ve Çaycuma İşçileri, aylardır direnen Real- Uyum/Makro Market İşçileri ve direnişleri yaklaşık 2 aya yaklaşan Muğla TÜVTÜRK İşçileri için , “Real-Uyum Market İşçileri Kazanacak”, “Muğla TÜVTÜRK İşçisi Yalnız Değildir”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın” yazılı dövizler açarak eylem gerçekleştirdi.

Zonguldak’ta eylem gerçekleştiren işçileri, Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal ziyaret etti. Kopal, burada bir açıklama yaparak İşçi Sınıfının çıkarlarının ortak olduğunu bu nedenle de Direnen Real İşçilerinin, Uyum/Makro İşçilerinin, Muğla Taşıt Muayene İşçilerinin mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

 

Muğla da ise TÜVTÜRK’e bağlı Araç Muayene İstasyonu’nda çalışan işçiler DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’na üye olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarıldı. Bunun üzerine Real-Uyum/Makro Market İşçileri Kıdem ve İhbar tazminatlarını alabilmek için METRO, MEDİA MARKT, MİGROS VE MACRO CENTER iş yerlerinde direnişe başladılar. TÜVTÜRK İşçileri ise anayasal hak olan sendikaya üye olma haklarına sahip çıkmak, haksız bir şekilde atıldıkları işlerine geri dönmek ve insanca yaşayabilecekleri ücret ve çalışma koşullarını sağlamak için iş yerlerinin önünde direnişe başladılar.