Zonguldak Belediye Kültür Merkezi ( BKM) oyuncuları tarafın Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahnelenen Lüküs Hayat isimli Müzikal tiyatro oyunu, Zonguldak tiyatro severleri tarafından beğeni ile izlendi.

Ekrem Reşit Rey’in yazdığı Yönetmen Fedai Madan ve Genel Sanat Yönetmenliğini Abdullah Bakır’ın yaptığı Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı kültürü ile yüzleştiği esnada yaşadığı komik olayları güldürü biçimde seyirciye sundu. Keyifli bir müzikal olan Lüküs hayat oyunun içeriği, özetle toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyan, iki farklı kültürün yüzleşmesinden ortaya çıkan durumun değişmezlerini anlatmaktadır. Küçük hırsızlıklarla geçinen 'Rıza' ile 'Fıstık' bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulurlar. İkilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşerler. Kıyafet balosunda kimse durumu fark etmez...

ZONGULDAKLILAR 'LÜKÜS HAYAT'I ÇOK SEVDİ

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı ve salonu tıka basa dolduran seyirciler üç saate yakın süren oyunu havanın aşırı sıcak ve nem oranının yüksek olduğu ve klimaların çalışmadığı çok sıcak bir ortamda coşku ile seyrederek ayakta alkışladılar. Kostümünden dekoruna, ışığından müziğine her şeyin beğeniyle izlendiği oyunun finalinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Hakan Yüksel sahneye çıkarak oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Oynanan oyun sonrasında bir açıklama yapan Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, “ Bu akşam burada oyuncularımla gurur duydum. Çok zor bir oyunun altından yüzlerinin akıyla çıktılar. Çünkü yarısından çoğu yeni oyuncularımız, bizlere destek veren Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’a, Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan’a, Vali Yardımcılarımıza, oyunumuzu izlemeye gelen protokol ekibine ve halkımıza buradan sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.