Zonguldak’ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlamalar yapıldı. Dedesi İstiklal gazisi ve Erdemir Anadolu Lisesi Müdür Engin Mutlu da tören geçişi yaptı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, Albay Haluk Selvi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Valilik makamında tebrikleri kabul ettiler.
Tebrik kabulünün ardından kutlamalar Gazipaşa Caddesi üzerinde gerçekleşen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından törende Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla konuşma yapan Zonguldak Valisi Ali Kaban, “Bugün yurdumuzun her köşesinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir kıvanç, coşku ve heyecan içinde kutlamanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, aziz milletimizin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun, Atatürk’ün önderliğinde azim, inanç ve kararlılıkla yürüttüğü büyük ve eşsiz bir mücadele sonucunda kurulmuştur. Bağımsızlık ve özgürlüğümüz için binlerce şehit verilerek çok zor şartlar altında kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından Cumhuriyetin kurulması ve ilan edilmesi, tarihin ender kaydettiği başarılardan birisi olmuştur. Cumhuriyet; büyük zorluklarla kurulan bir devletin özgürlük ve bağımsızlığa ulaşabilmek amacıyla verdiği bir mücadele sonucunda elde edilen büyük ve çok önemli bir kazanımdır” dedi.
Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Dedesi İstiklal Savaşı gazisi ve Erdemir Anadolu Lisesi Müdür Engin Mutlu da tören geçişi yaptı. Tören geçişinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sona erdi.
‘Bu gururu ömür boyu taşıyacağım’
Tören geçişi sonrası duygularını ifade eden 49 yaşındaki Okul Müdürü Engin Mutlu, “Cumhuriyet Bayramında bu madalyayı takıyor olmanın ayrı bir gururu ayrı bir şeref olduğunu söyledi.
Gaziliğinin dedesinden miras kaldığını ifade eden Mutlu, “29 Ekim çok farklı bir gün binlerce insanımızı kanını akıtarak zafer sonuçlanan bir gün. Böyle bir günde bu madalyayı takıyor olmak ayrı bir gurur ayrı bir şeref. Dedem İstiklal Savaşı gazisiydi, intikal yoluyla madalyası bana geçti. Hem bir eğitimci hem de bir gazi torunu olarak gazi büyüklerimizin yanında 29 Ekim’de bu mutluluğum kat kat arttı. Malumunuz İstiklal Savaşı gazilerimiz hepsi rahmete kavuştular” şeklinde konuştu.