Zonguldak’ta, kurbanlık almak için pazara gidenler elleri boş dönüyor. Vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını yüksek bulurken, kurbanlık satıcıları fiyatların normal olduğunu söylüyor.

Yaklaşan Kurban bayramı nedeniyle Zonguldak’ta kurulan hayvan pazarı durgun günlerini yaşıyor. Çevre illerden Zonguldak’a gelen satıcılar, hayvan pazarındaki aksaklıklardan şikayetçi olurken kurbanlık alacaklar ise fiyatların pahalılığına dikkat çekti.

Emekli maaşıyla kurbanlık almanın zor olduğunu söyleyen 65 yaşındaki Şaban Bar, “7 kişilik bir hayvanı 6 bin, 6 bin 500’e alıyorduk. Ama bu sene 9 bin, 9 bin 500 TL diyorlar. Hayvanlara bakıyoruz ama çok pahalı. Bu fiyatla nasıl alacağız? Emekli parasını olduğu gibi versek, evdekiler ne yiyecek? Ancak bakıp duruyoruz. Bu sene fiyatlar pahalı. Bayramda çoluk çocuk gelecek, bayramlaşmaya gelecekler. Paranın tamamını hayvana veremeyiz” diye konuştu.

Yem fiyatlarının pahalılığına dikkat çeken Sefer Kumaş da şöyle dedi:

“Takdir vatandaşın, yem saman her şey pahalı. Bakmak zor eziyeti çok, çilemiz çok. Yağmur altında kaldık. Belediye bize sahip çıksın diye defalarca aradık. Pazar yerinin bir düzeni yok. Devletimiz bize sahip çıksın. Eziyeti çok. Buraya ben 16 hayvanla geldim. Geçen seneye göre Pazar durgun. Etler kasapta pahalı ama bizde kurbanın fiyatı 24-25 TL’yi geçmiyor.”

Taban fiyatlarının yükselmesinin kurbanlıklara da yansıdığını söyleyen Şahin Karaören de, “Taban fiyatı yükseldiğinden dana etinin fiyatı 16 TL’den 22 TL’ye çıktı. Bu bakımdan tabanda artış oldu. Kurbancıya da yansıyor. Bir hayvan fiyatı 2 bin 500 TL’den başlıyor 8 bin 500-9 bine kadar gidiyor” dedi.