Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce başlatılan “Okullar iyilikte yarışıyor’ projesi kapsamında ’Oynanmayan oyuncak, oynamayan çocuk kalmasın’ sloganı ile Alaplı ilçesinde iki okulun katkılarıyla 900 öğrenciye oyuncak dağıtıldı.

Alaplı’da eski adıyla İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi yeni adıyla İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri ve Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce başlatılan “Okullar iyilikte yarışıyor’ projesi kapsamında ’Oynanmayan oyuncak, oynamayan çocuk kalmasın’ sloganı ile arkadaşları ve çevrelerinden topladıkları 900 oyuncağı ilçedeki köy okulları Sarıkadı İlkokulu ve Aşağıdağ İlköğretim ve diğer köy okullarındaki öğrencilere dağıttılar.

Öğrencilerin verdiği oyuncakları alan alan öğrenciler ise büyük mutluluk yaşadı. Öğrencileri ayrıca köy okullarındaki öğrencileri kitap ve kalem gibi çeşitli hediyeler de takdim etti.

Alaplı Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen, proje ile her öğrencinin oyuncağa ulaşması, ulaşabildikleri her öğrencinin bir oyuncağının olmasının amaçlandığını söyledi

Projeye katkılarından dolayı İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri ve Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencilerine teşekkür eden Şen,“Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün bir projesi var. “Oynanmayacak oyuncak, oynamayan çocuk kalmasın “sloganı ile yola çıkıldı. İlçemizden İMKB Anadolu Lisesi ve Kasımlı İlköğretim Okulu’nun katkılarıyla bölgeden toplanan oyuncaklar yine ilçemizdeki Sarıkadı İlkokulu ve Aşağıdağ İlköğretim okulundaki öğrencilerimize projeye katkı sağlayan okullarımızın öğrencileri tarafından dağıtıldı. Projenin amacı her öğrencinin oyuncağa ulaşması, ulaşabildiğimiz her öğrencinin bir oyuncağının olması amaçlandı. İlk adımı burada atmış olduk. Çocuklarımızın mutlulukları çok güzeldi. Yapılan bu projenin çok değerli olduğunu görmüş olduk . emeği geçen her iki okulumuza Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.