İşletmelerin varlıklarını idame ettirmeleri, yeni yatırım yapmaları, istihdamı arttırmaları, ekonomiyi büyütmeleri için uzun vadeli ve düşük maliyetli finansman imkanı sağlayan, reel sektörün finansmana ulaşımını kolaylaştıran Kredi Garanti Fonunun Zonguldak’ta bir şubesi ya da irtibat bürosu bulunmamaktaydı.

Kredi Garanti Fonunun (KGF) Zonguldak’ta bir şubesi ya da irtibat bürosunun açılması için Kredi Garanti Fonu ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya tarafından 29 Mayıs 2019 tarihinde ziyaret edilmişti.

Talebin uygun bulunması ile 13.06.2019 tarihinden itibaren haftanın 2 (iki) günü ( Perşembe ve Cuma günleri ), Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında bila bedel tahsis edilen yerde hizmete ulaşmada güçlük çeken işletmelere KGF yetkilileri hizmet verecek.

Kredi Garanti Fonunun irtibat bürosunun açılması ile ilgili bilgi veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, işletmelerimiz Kredi Garanti Fonunun Zonguldak’ta bir şubesi ya da irtibat bürosu bulunmaması nedeniyle Kredi Garanti Fonunun sağlamış olduğu avantajlardan yararlanmakta güçlük çekmekteydi. Böylece KGF imkanlarından yararlanmaları kolaylaşacağı gibi yetkililerden yüzyüze görüşerek bilgi alma fırsatları da olacak.

Kredi Garanti Fonunun Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda bulunan irtibat bürosunda görev yapan yetkililer tarafından; Kobilere KGF hakkında genel bilgi paylaşımı, KGF’ye başvuru yöntemleri, finansmana ulaşmada KGF’nin kobilere sağladığı kolaylıklar, KGF için geçerli olabilecek teminatlar, yatırım kredilerinde KGF’nin sağladığı kolaylıklar vb konularda bilgilendirme yapılacak.

Temmuz ayı içerisinde Kredi Garanti Fonu Müdürü Ersin Salman tarafından, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, önce Banka Şube Müdürleri ve KOBİ Portföy Yöneticilerine sonrasında da işletme yetkililerine bir sunum yapılacak dedi.(Haber merkezi)