GERİ KALAN İL DEĞİL,
GERİ BIRAKILAN İL…
 
Zonguldak Belediye Başkanımız Selim Alan Cuma günü basına makamında çay ikram etti ve olağan Cuma toplantılarından birini gerçekleştirdi.
Basında yer alan haberlere göre kentsel dönüşüm için Zonguldak’ı yeniden yıkıp sıfırdan inşa etmek gerektiğini söyleyen Alan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz bu yüzden 3 dönem istiyoruz. Şehrin çıkarları her şeyin önünde. Kaygısı olanlarda var ama biz bir şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Zonguldak 81 il içinde en geri kalan illerden biridir, herkesin bir kabahati var. O bu kabahatli diyerek oyun oynamayı bırakacağız. Kentsel dönüşüm olacak rahatsızlık duyanlarda olacak ama onlar rahatsızlık duyacak diye yapmayacak değiliz. Göstermelik iş yapma niyetinde değiliz.”
Çok doğru…
Ama kentin tek sorunu kentsel dönüşüm değil!
Çok sorunumuz var, biliyoruz, kendisi de biliyor…
Ve kendisinden tüm bunların hepsini aynı anda çözmesini de beklemiyoruz…
Sadece “çözdüm” dediği sorunların takibini yapmasını istiyoruz, örneğin; kaldırım işgalleri konusunda bizim uyanık esnaf santim santim kuralları bozma amacıyla kaldırıma doğru bir hareket içindeler mi, değiller mi?
Şu açık camlar önünde satılan dönerler ne olacak?
Mecbur muyuz üzerine yoldan kalkan tozun yapıştığı dönerleri yemeye?
Pastanelerin kiminde kilosu 25 liraya, kiminde 65-70 liraya satılan kurabiye cinsinden gıda maddeleri arasındaki bu fiyat uçurumu neden?
Ve bunlar gibi aksayan çoğu konular,
Hem de yıllardan beri…
Başkanımız Zonguldak için “geri kalan bir il” demiş;
Doğru geriyiz ama,
Geri kalan değil, geri bırakılan bir iliz…
Geri bırakanlar da halk değil!..