Bu şehrin dışı sizi, içi bizi yakar! Yazılmayanlar, yazılamayanlar ve yazılmaması gerekenleri de ekleyip bir bütün olarak baktığınızda çalkantıyı görürsünüz. Aslında örneklemelerim bu yazıdakilerin en az iki katı! Örneğin, politik savrulmalara hiç değinmedim! CHP İl ya da İlçe yönetimleri ayrıntılar hakkında bilgilenmek isterlerse, iletişim hatlarım açık!
Buyrun!
 
SOFULAR, AYDINLAR, DEDELER!
Son Belediye Meclisi toplantısında alınan bir kararla; Sofular Mahallesinin merkez Çay Mahallesine, Aydınlar ve Dedeler Mahallesinin Karamusa Mahallesine bağlandığı açıklandı.
İlgili mahalle halkı ve muhtarlıkları bilgilendirilmeden yapılan bu uygulama haklı tepkileri de getirdi. Sofular Mahalle Muhtarı, Köy İhtiyar Heyeti ve Sofular Mahallesi halkı şaşkın ve kızgın. Pazartesi günü için gerekli itiraz dilekçelerini köy halkının imzalarıyla birlikte Çaycuma Kaymakamlığı ve Çaycuma Belediyesine verdiklerini biliyorum.
Soru; a-Mahalle halkı ve yönetimleri neden bilgilendirilmedi?
Soru; b-Bu uygulama emlak, arsa ve arazi vergi oranlarını artırma ve 18. Madde Uygulamalarına zemin hazırlamaya yönelik bir hamle midir?
 
BELEDİYE DİLEKÇELERE NEDEN YANIT VERMİYOR?
CHP Genel Yönetimi, TBMM’de verdikleri soru önergelerine yanıt verilmiyor olması üzerine haklı olarak veryansın ediyor! Çünkü, sorular yanıtlanmadığı sürece gerçeği göremeyiz!
Aynı CHP’nin Çaycuma Belediyesi de dilekçelere yanıt vermiyor. Daha önce Yol Katkı Payları için verdiğimiz itiraz dilekçelerimize yanıt verilmemişti.
Bundan on ay önce, 2020 yılına ait Emlak Vergilerini ödemek için belediyeye gittiğimde %11 olması gereken artışın, Resmi Gazetenin bağlayıcı kararına karşın %35 oranında yapıldığını görünce bu hukuksuzluğun açıklanmasını istediğim dilekçeyi 9 Mart 2020 tarihinde verdim. Aradan on ay geçmiş olmasına karşın dilekçeme yanıt verilmedi!
CHP Çaycuma İlçe Yönetimi ve Çaycuma Belediye Meclisi üyelerine sormak istiyorum; sizce bunun nedeni ne? Belediye avukatına sormak istiyorum; dilekçe kanununun amil hükmü nedir? Muhtarlık İşleri Müdürüne soruyorum; Dilekçeme neden yanıt vermiyorsunuz? AKP’li bakanların, Külliye’den talimat beklemesi gibi siz de dördüncü kattan talimat mı bekliyorsunuz?
 
HA OTOYOL, KÖPRÜ VE TÜNEL, HA YOL KATKI PAYI!
AKP İktidarının, yollar, köprüler ve tünellerden geçiş için halka dayattığı doğrudan ve dolaylı ücret alma uygulamasına CHP’liler ve toplumun ezici bir çoğunluğu karşı çıkmaktadır. Çünkü bu uygulama, haksız, hukuksuz ve mesnetsizdir!
CHP’li Çaycuma Belediyesi de hukuk ve adaletin darmaduman edildiği ve halkın hiç bilgilendirilmediği bir süreç sonunda yapılan yol, kaldırım ve bisiklet yolları için halktan para topluyor!
AKP’nin yollar, köprüler ve tünellerden paralı geçiş uygulamasını eleştiriyorsanız; CHP’li belediyenin Çaycuma’daki uygulama nedir?
Çaycuma’daki uygulamayı onaylıyorsanız; iktidarı niye eleştiriyorsunuz? Allah aşkınıza bu haliyle AKP’den farkınız ne birader?
 
İMAR, İSTİMLÂK, ON SEKİZ...
Bu üç başlık için ayrıntı yazmayacağım! Ayrıntıları bilenler zaten biliyor. Bilmeyenler; “Nö gözel olmuuuş!” diyor. Oysa hukuk hiç de “Nö gözel olmuuuş!” demiyor. Süreç sonunda herkes bunu daha açık görecek!
Uğradığı haksızlıklar nedeniyle yargıya gidenler, gidemeyenler, yapılan uygulamalardan henüz haberi olmadığı için yaşananlara müdahil olmayanlar... Herkes her şeyi gördüğünde söylediklerimi daha iyi anlayacak! Yani çalıyı yiyen gelecek!
Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının ne olduğunu CHP’li dostlarıma sormak isterim. Kırıp dökmek, hak kayıplarına neden olmak, insanların bilgisi olmadan uygulamalar yapmak sosyal demokrat belediyecilik midir?
Kamu yararı, hak gaspları ve insan mağduriyetleri üzerine kurulabilir mi?
 
KÜLLİYE OLDU AHŞAP CAMİ!
Filyos Irmağı kıyısında yapımı süren ve Çaycuma Belediyesince adı ‘Külliye’ olarak duyurulan inşaata ilişkin düşüncelerimi önceki yazımda yazmıştım. Külliye tanımlaması kimilerinde soru işareti, tedirginlik ve hoşnutsuzluk yaratmış olmalı ki sosyal medya yazışmalarında külliye yerine ‘Ahşap Cami’ tanımlaması kullanılmaya başlandı.
Güldüm elbet! Ha Kel Hasan, ha Hasan Kel! Ne fark eder?
Zonguldak limanına yapımı süren külliyeye haklı tepkilerini koyan dostlarıma seslenmek isterim; “Zonguldak’taki külliye de bizdeki semt pazarı mı?
 
BAZ İSTASYONLARI...
AKP’li Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in izniyle mezbahanın yanına bir baz istasyonu dikilmişti. Haklı olarak tepki göstermiştik.
CHP’li belediye, aynı alana adına Yaşam Park dediği tesisler yaptı. O süreçte önceki baz istasyonunun paraleline yeni bir baz istasyonu dikildi. Yani; AKP’nin başlattığını CHP tamamladı! AKP ve CHP’den Allah razı olsun! Sayelerinde bizim de “İkiz Kuleler”imiz oldu!
CHP’li dostlarıma sormak istiyorum, madem CHP’li belediye yapınca susacaktınız, Mithat Gülşen’e neden esip gürlediniz? Hani içtenlik?
 
MAHKEMELER...
Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın hakaret nedeniyle 63.000 kişiye dava açtığı basında yer aldı. Bir cumhurbaşkanının bu denli çok davaya muhatap olması haklı olarak istendik bir durum değil.
Pekiyi, CHP’li Çaycuma Belediye Başkanının durumu nedir? Kişisel ve idari nedenlerle kaç kişiyle mahkemeliktir?
İdari işlerle ilgili mahkemelerin epey bir kısmı karar aşamasında. Bir kısmı istinafta! Yargının yavaş işlemesi nedeniyle sonuçları görmeniz gecikiyor ama o sonuçlar gelmeye başlayınca herkes şaşırıp kalacak!
 
7 NİSAN 2020’DE DEDİM Kİ...
On ay önce 7 Nisan 2020’de yazdıklarımın son bölümü şöyleydi;
“... Sosyal demokrat belediyecilik önce % 30 zam yapıp sonra % 30 indirim yapmak değil; “Önümüzdeki üç ay abonelerimiz suyu ücretsiz kullanacaktır!” diyebilmektir! Diyebildiniz mi? Hayır!” (7 Nisan 2020-Halkın Sesi Gazetesi)
...
SONUÇ; Üstteki durum ağırlaşarak sürdü! Bugün birçok işyeri kapalı! Piyasa allak bullak! Ekonomi felç! Belediyeler böylesi günler için vardır!
Bizde ne mi oldu? 5.-TL olan o su; 6,40.-TL oldu!
Yani su zammı güldür güldür akıyor!
 
KENT ORMANI...
Pehlivanlar Mahallesindeki Kent Ormanında yapılan dişbudak katliamı üzerine konuyu gündemine alıp ilgili makamlara başvuru yapan Çaycuma Kent Konseyi, belediye başkanının hışmına uğramıştı. O süreç on bir Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesinin istifasıyla sonlanmıştı.
Kesilmesi gereken; 7, İşaretlenen; 22, Katledilen; 27 dişbudak ağacının akıbetinin ne olduğu sorusu benim için hâlâ yanıtsız duruyor?
Sahi o dişbudaklar nereye gitti?
(“Diploma nerede, diploma?” gibi popüler bir soru oldu ama olsun, ben bu soruyu hep soracağım!)
 
NEREYE KADAR SUSACAKSINIZ?
CHP’li dostlarıma sesleniyorum! Gidişin nereye doğru olduğunu görmüyor musunuz? Nereye kadar susacaksınız? Bu yaşananlar sizin için hiçbir şey ifade etmiyor mu? Yarın öbür gün halkın karşısına hangi yüzle çıkacaksınız? AKP’lileşen bir CHP’nin asla iktidar seçeneği olamayacağını görmüyor musunuz?