Ormanlı Belde Belediyesi’nde görevli muhasebe müdürü E.D.’nin 2009-2014 yılları arasında yaklaşık 300 bin TL yolsuzluk yaptığı iddiası ile Zonguldak Valiliği ve Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, 2014 yılının Mart ayında bir banka görevlisinin Ormanlı Belediyesi Muhasebe Müdürü E.D.’nin iller bankasından gelen 45 bin TL paranın 7 bin 200 TL’sini kendi hesabına aktarması üzerine şüphelenerek paranın kalan kısmına bloke koydurdu. Banka yetkililerinin dönemin Belediye Başkanı Yaşar Sever’i araması üzerine konu Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a bildirildi. Ereğli Kaymakamlığı bunun üzerine Zonguldak Valiliği kanalı ile İç İşleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti. Yolsuzluk ve zimmete para geçirme iddiaları ile ilgili olarak hem Zonguldak Valiliği hem de Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı incelemelerde 2009 ile 2014 yılları arasında belediyede yaklaşık 300 bin TL yolsuzluk yapıldığı tespit edildi.

YILLIK BÜTÇENİN DÖRTTE BİRİ BUHAR OLDU
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ormanlı Belediye Başkanlığına seçilen Bayram Başol iller bankasında 800 bin TL, emlak, tabela ve su gelirlerinden ise 400 bin TL olmak üzere yıllık toplam gelirlerinin 1 milyon 200 bin TL olduğunu söyledi. Yıllık gelirin yüzde 40’ının yine iller bankası kredilerine kesildiğini belirten Başol, “Şu ana kadar bize söylenen 300 bin TL civarında bir yolsuzluk olduğu. Tabii incelemeler halen devam ediyor. Neticelendiğinde halkımıza ve kamuoyuna detaylı bilgileri paylaşacağız” dedi. 
Başkan Başol tespit edilenler dışında hem seçimden önce hem de seçimden sonra gerek esnafın ve gerekse halkın yolsuzluk iddialarına ilişkin yaptıkları ihbarları ve bilgileri de müfettişlerle paylaştıklarını söyledi.

MUHASEBECİ KAYIPLARA KARIŞTI
Yolsuzluk iddialarının ortaya çıkması üzerine Ormanlı Belediyesi Muhasebe Müdürü E.D.’de kayıplara karıştı. Son olarak Mart ayında iller bankasından gelen 45 bin TL’den 7 bin 200 TL’yi zimmetine geçirerek ortadan kaybolan muhasebeciden 5 aydır haber alınamıyor. Ormanlı Belediyesi’nde Muhasebe Müdürü olarak görev yapan E.D.’nin gece hayatına düşkün olduğu, lüks içerisinde yaşadığı ve gelirinin çok üzerinde paralar harcadığı ifade edildi.