Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, bakanlığa atanmasının ardından ilk kez konuştu:

Kırgın değilim, keşke yaptıklarımı görselerdi

Ankara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atanmasını ardından ilk kez Halkınsesi Gazetesi Muhabiri Nermin Akkaya’ya konuşan Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, “Kimseye hiçbir kırgınlığım yok. Keşke Zonguldak için yaptıklarımı görselerdi” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 2011 yılında Ankara Keçiören Belediyesi’nde Harita Mühendisi olarak görev yaptığı sırada Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevine vekâleten atanan Hasan Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınladığı kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atandı. Öztürk, Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Secaattin Gonca döneminde belediyede de görev yapmıştı. Her seferinde Zonguldaklı olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Öztürk, “Zonguldak çocuğuyum, burada doğdum, yetiştim ve okudum. Her zaman Zonguldak’a destek vereceğim” dedi.

 

Toptan, Öztürk için Bakan Bayraktar’a teşekkür etmişti

Çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle tanınan Öztürk için göreve yeni atandığı sıralarda 3 yıl önce TBMM eski Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, dönemin Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Çevre ve Şehircilik Müdürü olarak Hasan Öztürk’ü Zonguldak’a atadığı için teşekkür etmişti. Öztürk’ün başarılı bir müdür olduğunu, hem kendilerini çalıştırdığını hem de kendisinin çalıştığını belirten Toptan, Bakan Bayraktar’a şu sözleri söylemişti: “Bize çok iyi bir il müdürü verdiniz. Herkesin huzurunda size teşekkür etmek istiyorum. Bizi de çalıştırıyor, kendisi de çok çalışıyor. İnşallah önümüzdeki yılarda Zonguldak’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla ilgili bir sorunu kalmayacak.”

Kimseye kırgın değilim

Görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve kimseye kırgın olmadığını belirten Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk,“Bu bir bayrak yarışıdır. Nasıl benden bir önceki görevli müdür arkadaşımızdan bu grevi devraldıysak, yeni gelecek olan arkadaşımıza da aynı şekilde bayrağı devredeceğiz. Bizde bir başka bayrağı teslim almak üzere bakanlıktaki görev yerimize gideceğiz. Zonguldak’ımıza hayırlı uğurlu olmasını, yeni arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Bizde inşallah daha güzel işlere imza atarız. Zonguldak’a ne zaman ne koşulda olursa olsun destek vermeye devam edeceğiz. Burada olmayacağımız Zonguldak’a destek vermeyeceğimiz anlamını taşımamalı. Ben Zonguldak çocuğuyum, burada doğdum, yetiştim ve okudum. Her zaman Zonguldak’a destek vereceğim.  Benim kimseye hiçbir kırgınlığım yok. Keşke Zonguldak için yaptıklarımı görselerdi. Bir zaman gelecek ama mutlaka bunu görecekler. O zaman ancak takdir edip uygulayacaklar. İnşallah iş işten geçmeden uygularlar ve Zonguldak hak ettiği değeri bulur” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA