DİSK, KESK, TMMOB Zonguldak Bileşenleri adına Erdoğan Kaymakçı ile KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar’ın örgütlerine yaptığı ‘5’li çete’ yakıştırmasına sert yanıtlar geldi.

 

Kaymakçı ve Yıldız “Emperyalizmin taşeronluğuna soyunan ve halkına her türlü eziyeti reva gören siyasi güçlerin kanatları altında büyüyen sendikalar bizleri bağımsız ve emperyalizme karşı mücadele dersi veremezler” şeklinde açıklamada bulundular.

 

Demokratik ve tam bağımsız Türkiye mücadelesini sürdüreceklerini belirten Kaymakçı ve Yıldız ortak basın açıklamasında şunları söylediler;

 

“MEMUR SEN SENDİKA OLMANIN MANTIĞINA TERS DÜŞEN BİR SENDİKA OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞ”

 

“Gezi Parkı’yla başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan gösterilere karşı AKP iktidarının her geçen gün artan şiddet ve baskısını protesto etmek için DİKS, KESK, TMMOB, TTB ve TDB 17 Haziran’da Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptı ve on binlerce insan alanlara çıktı. Bunun üzerine Başbakan’ın söyleminin arkasında olmanın verdiği rahatlıkla, örgütlerimizi “5’li çete” olarak nitelendiren, uluslararası darbecilerin değirmenine su taşımakla suçlayan ve kendilerine sendika diyen ama gerçekte AKP’nin memur örgütü gibi işlev gören ‘sendika olmanın mantığına ters düşen bir sendika’ olarak kayıtlara geçen bu sendikaya (!) (Memur-Sen) buradan seslenmek istiyoruz. Sendikalar, çalışanların ortak hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözmek için kurulmuş devlet, siyasi parti ve iktidarlardan bağımsız olarak görevlerini yapması gereken bu anlamda siyasi iktidarlarla dirsek temasına girmeyen örgütlenmelerdir. Önce bunun bilinmesi gerekir. Gezi Park eylemlerine ilişkin olarak iktidarın emrindeki polisin vahşi şiddeti karşısında bugüne kadar ağızlarını açmayanlar, masum, meşru ve sonuna kadar haklı halk hareketini çeşitli gerekçelerle küçük düşürmeye çalışarak bu meşru ve haklı hareketi destekleyenleri çete olarak nitelendirmekten utanmamışlardır.

Emperyalizmin taşeronluğuna soyunan ve halkına her türlü eziyeti reva gören siyasi güçlerin kanatları altında büyüyen sendikalar bizleri bağımsız ve emperyalizme karşı mücadele dersi veremezler. Onlar önce kendi tarihlerine baksınlar. Bizler dün olduğu gibi bugünde bağımsız, demokratik ve tam bağımsız Türkiye mücadelesini sürdüreceğiz.”

 

(Öznur GÜNEŞ)