Zonguldak Basın İlan Kurumu Müdürü Özgür Topaloğlu ile Haşim Poyraz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Yapılan ziyarette; 2013 yılı ile ilgili yapılacak olan plan-projeler ve resmi ilan alan gazetelerin çalışma şartları görüşüldü. ZGC Başkanı Akbıyık; Basın İlan Kurumu Zonguldak şube müdürü Özgür Topaloğlu’na cemiyetin çalışmaları, gazete ve gazetecilere yönelik yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

 AKBIYIK, ’’BASIN SİTESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR’’

 Akbıyık, Basın Konut sitesiyle ilgili ortak proje yürüttükleri BİK, Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu’na yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Akbıyık; Basın sitesi olarak düşünülen arsada 103 konut olacağı, bu konuda bir yüksek mimara proje hazırlatıldığını, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk ile görüşülüp izlenecek yol haritasını çıkarttıklarını ve Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ a proje hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Akbıyık, “bundan sonraki süreçte Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve TOKİ yetkilileri ile görüşüp Zonguldak il genelinde gazetecilik yapan meslektaşlarımızın konut sahibi olmaları için gerekli çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 “BASIN SİTESİNE GAZETECİLERİN YÜKSEK TALEPLERİ VAR”

 Başkan Akbıyık, Basın sitesine bugün için 50’ye yakın talep olduğunu, bu sayının artacağını da belirtti. BİK Zonguldak Şube Müdürü Özgür Topaloğlu’da ZGC’nin projelendirdiği basın sitesiyle ilgili hem BİK Genel Müdürlüğü nezdinde, hem de TOKİ Daire Başkanlığı kapsamında gerekli girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

  Ziyaret, karşılıklı yerel basının gelişimi ve ilerlemesi üzerine sohbetle sona erdi. ZGC’ye yapılan ziyarette, Başkan Derya Akbıyık, Başkan Yardımcısı Seçkin Kırarslan, Mali Sekreter Z. Aysun Doruk, Genel Kurul Üyesi Süleyman Şen ve gazeteciler hazır bulundu.