Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Halil Furat, parti binasında yaptığı basın toplantısında AKP’li Yöneticilere ateş püskürdü. Partisinde gerçekleşen istifalardan eylemlere kadar eleştirileri yanıtlayan Furat, AKP’lilerin büyüğünün de küçüğünün de bir olduğunu ileri sürerek “Bunlara Zonguldak halkının haddini bildirmesi lazım, sandıkta AKP iktidarına dersini vereceğiz. Bunu hep beraber görüp yaşayacağız. Yapılan son 3 ankette de ne durumda olduklarını gördük. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar bize yaptıklarını anlatabiliyorlar mı? Anlatamıyorlar” şeklinde konuştu.

Kilimli Belediyesi’nde yapılan yolsuzlukları AKP eski Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım’ın çıkıp anlatmasına rağmen Seçkin Özdemir’in her şeyini ört bas ettiklerini ileri süren Furat “CHP’nin öyle başkanı olsaydı biz o belediye başkanını 50 kez partimizden atmıştık!” dedi.

“SANKİ MAL ALINIP SATILIR GİBİ İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ, BELEDİYE BAŞKANLARI ORADAN ORAYA SAVRULUYOR”

“AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın eylemlerle ilgili değerlendirmeleriyle ilgili açıklama yapma zorunluluğu duydum. 14 günden beri Taksim’de Gezi Parkı’nda eylemler yapılıyor. Burada insanlar siyasal kimliği taşımaksızın özgür iradeleriyle orada yapılan bir doğa katliamını protesto etmek amacıyla oraya toplandılar. Bu zaman zaman siyasi partilerin ilgisini çekti. Ama bunun içerisinde çok siyasi bir hareket yok. Bunun içerisinde münferit olarak partilerden gidip oradaki yurttaşlarımıza, bu direnişi gösteren arkadaşlarımıza katkı veren arkadaşlarımız var. Burada da aynı süreci biz yaşıyoruz. Demokratik kitle örgütlerinden, diğer siyasi partilerden bütün kamuoyunda hassasiyet gösteren bütün kurumların tepki gösterdiği bir durum söz konudur. Bunu alaya alacak şekilde, sanki genel başkanlarının dediği gibi ’tencere tava her şey hava’ misali konuşmuş. Tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiklerini belirten açıklamalar yapmış. Ben Hamdi Uçar’ın evinin nerde olduğunu bilmem, ama ona kasıt olarak yapılmış bir hareket yok. Yaptığı açıklamalarda ‘bu eylemlere katılacaklarına parti içerisindeki huzursuzluklarla ilgili durumu değerlendirsinler. Partinin bulunduğu sancılı dönemi düzeltsinler’ gibi laflar konuşmuş. Partide geldiğimiz günden beri bütün yerel yöneticilerimize hoşgörüyle ve samimi bir şekilde davranmaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar yapılmamış istişare toplantılarını sık sık yaptık. Bugüne kadar kendilerinin ifadesinde bu toplantıların geçmiş dönemlerde yapılmadığını ifade ettiler. Buna rağmen partimiz büyük bir parti, Zonguldak’ta partimizin 129 tane meclis üyesi vardı. Bunlardan 4-5 tanesi istifa etti. 4-5 arkadaşımızın belediye başkanlarıyla birlikte bir başka partiye gitmesi ideolojik bakarsan normal değil ama belediye başkanının o bölgede yapılan seçimlerde belediye meclis üyelerini kendi tesit etmesinden dolayı bu sıkıntılar yaşanıyor. Sayın AKP İl Başkanı’nın kasti davranılıyormuş gibi kendi iç sorunlarımızla ilgileniyormuş, duyarlılık gösteriyormuş gibi eleştiri getiriyor. Kesinlikle hiçbir yerel yöneticimizin partiden istifa etmesinin önünü açacak bir hareket içerisinde bulunmadık. Her zaman onların dertleriyle sıkıntılarıyla ilgilenemedik. Ama maalesef biliyorsunuz seçim dönemlerinde bir siyasi borsa açılıyor. Bu borsada sanki mal alınıp satılır gibi il genel meclisi üyeleri, belediye başkanları oradan oraya savruluyor. Bu geçmişte de böyle oldu, bugün de devam ediyor.”

“ÜYELERİMİZ AKP TARAFINDAN MARKAJA ALINDI”

“Biz AKP’lilerin hiçbir belediye başkanına, il genel meclisi üyesine ya da belediye meclis üyesine çirkin bir teklif yapmadık. Ama arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi çirkin teklifler AKP tarafından bilhassa teklif yapıldı bunu biliyoruz. Nebioğlu Belediye Başkanının AKP’ye geçecek çalkantılarıyla istifa etmesinde de duyduk. İl genel meclisi üyelerimizin de AKP tarafından markaja alındığını, kendilerine söz verilerek tekrar seçilme şanslarının verildiğini biliyoruz. Bütün kurumların kendine has özellikleri vardır. Bu kurumlar böyle bir teklif getiriyorsa, çengel uygulaması yapıyorsa o AKP il Başkanı’nı ilgilendirir. Onun için biz böyle ir teklifte bulunmadık, böyle bir çirkinliğe tenezzül etmedik. Bizler istifa eden arkadaşların hepsine AKP’nin çengel attığını, bun arkadaşlarla ilgili pazarlıklar içerisinde olduklarını, bu çirkinlikleri, siyasete yakışmayan, siyasi edepsizlikleri yaptıklarını biliyoruz. Bir partiden istifa edip diğer partiye giden arkadaşlarımız siyasi görüşlerini ifade etmişleridir. İnsan olan insana ideolojik bir iradenin içerisinde siyaset yapan insana parti değiştirtmek siyasi bir çirkinliktir. Siyaset insanına parti değiştirmek yakışmaz. Onun için AKP İl Başkanı parti içindeki huzursuzluklara dem vuruyor ama kesinlikle partimizin içinde bir huzursuzluk yoktur. 6 tane belediye başkanımızla, 120’ye yakın belediye meclis üyemizle, 8 tane il genel meclisi üyemizle dimdik ayaktayız. Zonguldak’ta yaklaşan 2013 seçimlerinde iddialıyız.”

“SON 3 ANKETTE DE NE DURUMDA OLDUKLARINI GÖRDÜK!”

“Sandıkta AKP iktidarına dersini vereceğiz. Bunu hep beraber görüp yaşayacağız. Yapılan son 3 ankette de ne durumda olduklarını gördük. Ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar bize yaptıklarını anlatabiliyorlar mı? Anlatamıyorlar. Zonguldak’ı büsbütün geri getirdiler. Ekonomiyi yerle bir ettiler. Ereğli ve Devrek girişindeki yollar berbat. Zonguldak halkı 10 seneden beri çile çekiyor. Belediye de iktidar oldular yüzlerine, gözlerine bulaştırdılar. Bir elektrik parasını ödeyemediler. TTK’ya işçi alacağız dediler ama alamadılar. Hastane yapacağız dediler ama yapamadılar. Filyos yolumuz ortada. Tren seferleri iptal edildi. 11 sene önce Zonguldak neydi şimdi ne oldu. En az 20-30 sene geriye gitti. AKP İl Başkanı tencere tavayla uğraşacağına Zonguldak’ın dertleriyle uğraşsın. Biz belediyede iktidarsak onun hesabını halkımıza veriyoruz. Yapamadıklarımızla ilgili de öz eleştirimizi yapıyoruz. Onlarda özeleştirilerini yapsınlar.”

“AKP’NİN ENSESİNDEYİZ VE İNŞALLAH ONU ALAŞA EDECEĞİZ”

“Genel Başkanları Ormanlı Belediye Başkanına rozet taktı. Aday göstermeyeceklerde neden rozet taktılar. Bakacakkadı Belediye Başkanıyla ilgili de konuşuyor. Bakacakkadı Belediye Başkanı bizim partimize girmedi. Genel Başkanımız köprü yıkılması nedeniyle Bakacakkadı’ya gitti. Basının ve Cumhuriyet Halk Partili vatandaşların ısrarıyla yakasına rozet taktı ama Belediye Başkanı Zonguldak’ta değil genel merkezde üyelik müracaatını yapacağını söyledi. O nedenle de üyeliği askıdaydı. Bağımsız bir Belediye Başkanı olarak gitti MHP’ye katıldı. Zaten bizim de belediye başkanımız değildi. Aday gösteremeyeceklerse neden yakalarına rozet taktılar? Demek ki arada bir anlaşma var. Yalan konuşuyorlar. Her konuda yalan konuştukları gibi bu konuda da yalan konuşuyorlar. Bu siyasi edepsizlikleri yapan alçaktır. Biz bir tane AKP’li belediye başkanına, belediye meclis üyesine veya il genel meclisi üyesine gelin bizim partiye girin demedik. Bizi ne kadar küçük düşürmeye çalışırlarsa çalışsınlar anketler ortadadır. AKP’nin ensesindeyiz ve inşallah onu alaşa edeceğiz. İnşallah Zonguldak’ta da Türkiye’de de bunu göreceğiz.”

“SEN KİMSİN DE ILIKSU PLAJINI BİZE VERECEKSİN? SENİN ÇUVALIN KAÇ PARA?”

“Her şeyi onlar biliyorlar. Genel Başkanları da her şeyi biliyor. Kaç tane çocuk yapılacağını, kimin ne içeceğini, nerede yatacağını, kalkacağını her şeyi onlar biliyorlar. Ilıksu Plajı’nı bize verecekmiş. Sen kimsin de Ilıksu Plajını bize vereceksin. Sadrazam mısın? İstediğin zaman istediğin yeri Zonguldak’ta birine verebiliyor musun? Senin çuvalın kaç para? Bunlara Zonguldak halkının haddini bildirmesi lazım. Bunların büyüğü de bir, küçüğü de bir.”

“GENEL BAŞKANLARI TÜRKİYE’DE RACONU KESECEK HER ŞEYİ ONLAR YÖNETECEK”

“Çaycuma’nın köyünde vatandaşın hakkı gasp edilmiştir. Burada vatandaş bir referandum yapmış, 470 kişi Bartın’a bağlanmak istemiş. Bu iradeye CHP sahip çıkıyorsa yanlış mı yapıyor? İktidar partilileri vatandaşı referanduma getiren sonucu araştırsınlar, demek ki Zonguldak7ta hizmet veremiyorlar. Hizmet göremediği için vatandaş Zonguldak’tan gitmek istiyor. CHP bu konuda bir yaptırım mı uygulamış bir şey mi söylemiş? Köylü özgür iradesini koymuş, 500 seçmenin 470’i ‘evet’ diyerek Bartın’a bağlanmak istemiş. Bunlar onların ayıbıdır, meclis başkanın ayıbıdır, çıkıp birde burada konuşuyor, ayıptır bunlar! Vatandaşa iyi hizmet verseydiniz de Bartın’a bağlanmak istemesiydi! Suyu, yolu, kanalizasyonu yapılmamış insanlar istiyor, hizmet alamadıklarını söylüyorlar. Utanmadan birde çıkmış konuşuyor. İnsanlar Bartın’a zevklerinden mi bağlanmak istiyorlar? Esas mesele hizmet alamama meselesidir. Biz halkın iradesi gasp edildiği için olaya yanlış diyoruz. Tabi ki bir köyümüzün Bartın’a bağlanmasını bizde istemeyiz. Onlar yapamadıkları hizmetin hesabını versinler ondan sonra açıklama yapsınlar. İsmail terzi ne yapmış? Köylü çocuğuyum diyor köyünde su yok, üst köyünde millet isyan ediyor. Köylü isyan ediyor, hiçbir köyde su yok yol yok! Zonguldak iflas etmiş durumda, çıkmışlar her şeyi onlar biliyorlar! Genel Başkanları Türkiye’de raconu kesecek her şeyi onlar yönetecek, onlarda burada yapacak! Biz haksızlığı konuştuk.”

Kilimli Belediyesi’nde yapılan yolsuzlukları AKP eski Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım’ın çıkıp anlatmasına rağmen her şeyi ört bas ettiklerini ileri süren Furat, şöyle konuştu;

“CHP’NİN ÖYLE BAŞKANI OLSAYDI BİZ O BELEDİYE BAŞKANINI 50 KEZ PARTİMİZDEN ATMIŞTIK!”

“Biz kimseden kıyak istemiyoruz. Kilimli’de yolsuzluğu eski Belde Başkanları çıkıp bangır bangır 2 ay anlattı. CHP’nin öyle bir şeyi olsaydı biz o belediye Başkanını 50 kez partimizden atmıştık. Onlarda yüz mü var, edep mi var? Açık açık çıktı belde başkanları anlattı. Belediye Başkanı için ne yaptılar? Hiç bir şey yapmadılar. Ne konuşuyorlar? Onlar ancak yaptıklarının üzerini örterler. Çıksın ÇATES’de 181 işçiye yapılanı anlatsın. Müdürle içeride ne konuştu onu anlatsın. Müdür ne ile tehdit etti de 181 işçinin parasının iade edilmesini sağladı? Onların cevabını versin. Ondan çıkıp alçaklıktan bahsetsin. Kozlu’da 5 katı 25 kat yapıyorlar! Ben mimar, mühendis değilim ama bir inşaat yapılırken 2. kattan sonra 5 katı 15 kata çıkartmak onun altını gazeteciler doldursun. Ben bir şeyleri görüyorum, yaşıyorum, insanların şikayetlerini dinliyorum. 300 tane daire yapılacak yere 70 tane daireyi birine veriyor, Kozlu halkı bunu hep konuşuyor. Onun için biz hiç bir şey istemiyoruz, imtiyaz istemiyoruz. Biz Belediye Başkanımızın eğer yolsuzluk yaptığını bilelim ilk önce biz her türlü işlemi yaparız.”

(Öznur GÜNEŞ)