Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Osman Bekaroğlu, Çernobil kazasının 27’inci yıl dönümünde basın açıklaması yaparak Çernobil yüzünden ölümlerin devam ettiğini öne sürdü.

Bekaroğlu “Sevdiklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı toprağa koymaya devam ediyoruz. Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen hala her gün nükleeri ve bunu başımıza bela edenleri kınıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİNLERCE YAKINIMIZIN SAKAT DOĞUMLARI OLDU”

“Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Çernobil yüzünden ölümler devam ediyor. Karadeniz direniyor. 26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinin 27’inci yılındayız. Sevdiklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı toprağa koymaya devam ediyoruz. Üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen hala her gün nükleeri ve bunu başımıza bela edenleri kınıyoruz. Radyasyonda kaybettiğimiz hastalardan binlerce yakınımızın sakat doğumları olmuştur. Bu anlamda Hopa halkının uzun bir zamandır talep etmekte olduğu Onkoloji Hastanesi’nin yapılmasını istiyoruz. 26 Nisan’da yaşanmış bir acıyı anıyoruz halen süren ve daha nesillerce bir felakete ve değişmeyen zihniyete isyanımızı haykırıyoruz. Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tüm canlıları yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 27’inci yılında HES’lere, nükleere, santrallere kısacası yaşamımızı, kültürümüzü yok eden rant projelerine, yağma talan ve sömürüye karşı doğayı ve yaşamı savunmak için haykırmaya devam ediyoruz. Karadeniz’de Hopa’da onkoloji hastanesi istiyorlar, haklı taleplerini destekliyoruz.”

(Öznur GÜNEŞ)