Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanlığı’nın organizasyonuyla Zonguldak’a gelen Gazeteci Yazar Banu Avar, elinde Türk bayrağıyla sahneye polis şehit karısı Gönül Durgadın ile birlikte çıktı. Önümüzdeki günlerde şehit anaları ve eşleriyle birlikte bir ‘Türk Kadın Kongresi’ gerçekleştireceklerini açıklayarak ‘Hiç kimsenin kanı yerde kalmayacak’ dedi.

Ülkenin bu vahim günlere gelmesine muhalefet partilerinin de etkisi olduğunu ileri süren Avar “Hiçbir şekilde, aktif, bütün bunlara diyecek tarzda bir harekete girişmeyen muhalefetin de suçu var. Şu anda Muhalefet partileri TBMM’den istifa etseler ne olur? AKP düşer. CHP dedi ya ‘Ben imzalamam’ dedi. Ama imzaladı, tükürdüğünü yaladı” şeklinde sert konuştu.

ÖREN; “AVAR’I DOKUZ KÖYDEN KOVMAK İSTEYENLER BÜYÜK BİR YANILGI İÇERİSİNDELER”

Açılış konuşması yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören “Vatan, bayrak, Mustafa Kemal diye haykıran sayın Banu Avar’ı dokuz köyden kovmak isteyenler büyük bir yanılgı içerisindeler. Ey emperyalist güçler, biliniz ki onuncu köy vatanseverlerin köyüdür. Onuncu köy Hasan Tahsin’lerin, Halide Edip’lerin, Elif Bacı’ların, Nene Hatun’ların köyüdür. Sayın Avar, onuncu köy emeğin başkenti Zonguldak’ımıza hoş geldiniz. Sizi çok seviyoruz” dedi.

AVAR; “REYHANLI HEPİMİZİN KAFASINA PATLAYABİLİR!”

“Şehit eşlerinin ve analarının önderliğinde sonbaharda Türk Kadın Kongresi gerçekleştireceğiz. Böylece kadınların önderliğinde belki de bir şeyleri başaracağız. Bunu ilk kez Zonguldak’ta açıklıyorum. Bir vatan savunması, müdafa-i hukuk örgütü, kuvay-i milliye örgütü kuracağız. Bu partiler üssü olacak. Hiç bir parti ayırımı yapılmayacak. Tabandaki herkesin bir araya gelebileceği bir örgütlenme yapmalıyız. Artık iş bu noktadadır, çünkü Reyhanlı her yerde tekrarlanabilir. Herkesin ayaklanıp sokaklara düşmesi gerekirdi. Ama millet maçını, dizisini izlemeye devam etti. Böyle bir uyutma durumu içindeyiz ve bu uyutmadan kalkmamız gerekiyor. Çünkü Reyhanlı hepimizin kafasına patlayabilir. Bu salonda oturan herkesin çok önemli fikirleri olduğunu biliyorum. Bu fikirlerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Bunun yerine particilik yapmak doğru değil…şu anda dünyadaki sermayenin yüzde 56’ini elinde tutan bir takım aileler var. Bu aileler bütün dünyada dolaşan paranın yüzde 65’ini ellerinde tutuyorlar.”

AVAR; “MUHALEFET PARTİLERİ TBMM’DEN İSTİFA EDERLERSE AKP DÜŞER”

“Yurt dışında bütün bu bölgeyi, Ortadoğu’yu, Suriye’yi, Rusya’yı taa Çin’e kadar olan bölgeyi yok etmeye çalışan bir ekibin verdiği seçim sistemleriyle seçim yapılıyor. Bu bütün coğrafyalarda uygulanıyor. Bir çok örgütlenme var. Örgütlenme kendiliğinden oluyor. İnsanlar kendilerini koruma içgüdüsüyle bir araya geliyor. 50 diyorlar, kim bilir kaç 50 insan yok ediliyor. Bu başımıza oturtulan adamlarla ABD’nin ortak projesi; şu anda onların meyvelerini görüyoruz. Hiçbir şekilde, aktif, bütün bunlara diyecek tarzda bir harekete girişmeyen muhalefetin de suçu var. Onlar da ağızlarını açıp ‘Ne oluyor’ demiyor. Şu anda Muhalefet partileri TBMM’den istifa etseler ne olur? AKP düşer. CHP dedi ya ‘Ben imzalamam’ dedi. Ama imzaladı, tükürdüğünü yaladı.  İmzalamadığı anda partiler düşer. Anayasa Komisyonu’ndan çekildiğin zaman her şey düşer. Orada da durmayacaksın, vahim bir duruma doğru gidiyorsak o zaman şok edici başka şeyler düşüneceğiz.”

Gazeteci Yazar Avar, salondakilerin alkışlarını toplayan konuşmasının ardından kendisine Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören tarafından hediye edilen Madenci Heykeli ve Devrek Bastonunu kabul etti. Akabinde Avar, hayranlarına kitaplarını imzalayarak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

(Öznur GÜNEŞ)