Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Akmercan Batıkar Doğalgaz Şube Müdürü Bekir Selçuk ile Gazipaşa Caddesi’ndeki doğal gaz çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Akdemir, halka verdikleri sözü yerine getirerek önümüzdeki Ekim Ayı’nda Zonguldak’ta doğalgaz kullanılmaya başlanacağını ifade etti. Akmercan Batıkar Doğalgaz Şube Müdürü Selçuk ise “Doğalgaz piyasasının hassasiyeti vardır. Can güvenliğini tehdit edecek bir iş içine girilemez. Yaptığımız iş hakikatten pardonu olmayan bir iştir. Esnaftan da sabır istiyoruz” şeklinde konuştu.

“EKİM AYI SONUNA KADAR DOĞAL GAZI VERMİŞ OLACAĞIZ”

Gazipaşa Caddesi’ni gezerek yetkililerden bilgiler alan Akdemir “Zonguldak’ın olmazsa olmazlarındandı. Ben buna sahip çıktım. Özellikle arıtma tesisi ve doğal gazımız. Gazipaşa Caddesi’nden geçen su yapımız 60 yıllık bir yapıydı. Çok büyük sıkıntı yaşanıyordu. Onları önlemek adına bu yapıyı da beraberinde değiştirdik. İnşallah bu haftanın sonunda bu çalışmalarımız bitiyor. Bu caddemiz güzel bir şekilde asfaltlanacak. Halkımızın sıkıntılarını önlemiş olarak işi bitirmiş olacağız. Halka verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız. Bunu da başarıyoruz. Teknik arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Takdiri sizlere ve halkıma bırakıyorum. Ekim ayına özellikle yetiştirmeye çalışıyoruz. Zonguldak’ımızın coğrafi koşullarında önümüze ne çıkacağı belli olmuyor. Opsiyon kullanarak Ekim ayı sonuna kadar doğal gazı vermiş olacağız. Biz göstermelik çalışmıyoruz. Ben gösterişten uzak çalışıyorum. Almış olduğum görevi yerine getirmek istiyorum. Ekim ayında Zonguldak’a doğalgaz verilecek” dedi.