Orman İşletme Müdürlüğü’nden 1998 yılında ormanlık alanı alabalık üretim tesisi olarak kiralayan Ramazan Dilbaz, asfalt plent tesisi kurulacağı gerekçesiyle verilen 30 günlük tebligat süresinin geçmesinin üzerine önceki gün tahliye karanın uygulamak için Dilbaz’ın oturduğu eve Orman Bölge Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri tahliye etmek istedi. Evini boşaltmak istemeyen Dilbaz, kendisini benzin döküp yakmak istedi.

Evli ve 10 çocuk ve 13 torun sahibi, 63 yaşındaki Ramazan Dilbaz, iddiaya göre, 1994′te başka birisinden satın aldığı Zonguldak-İstanbul Karayolu üzerinde Saka Köyü Kövürce mevkiindeki alana, 1998′de alabalık üretim tesisi kurmak için Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü’nden izin aldı. Dilbaz, yıllık ödediği kira bedeli karşılığında aldığı izin kapsamında 2 bin 866 metrekarelik alana 42 ve 63 metrekarelik 2 tuğla bina, 25 metrekarelik ahşap ardiye ve 28 metrekarelik garaj inşa etti. Ancak, Orman İşletme Müdürlüğü, geçen yıl Dilbaz’ın iznini iptal etti.

Zonguldak’ta karayolunun kenarında alabalık tesisi işleten Ramazan Dilbaz, Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladığı alanın asfalt tesisi yapılacağı tebligatını alınca şaşkınlık yaşadı. Ağaçların kesilmesiyle çevreye zarar verileceğini söyleyen Dilbaz,  Zonguldak-İstanbul karayolunun 15. kilometresinde kurduğu alabalık tesisinde ikamet eden Ramazan Dilbaz, bulunduğu alanı yaklaşık 20 yıl önce Orman İşletme Müdürlüğü’nden kiraladı. Alabalık tesisinin yan tarafına da tek katlı ev yapan Dilbaz, eşi ile birlikte burada yaşamaya başladı.

Evinin yan tarafına kurulmak istenen taş ocağına önceleri karşı çıkan Dilbaz, verilen kararın önüne geçilemeyince taş ocağı kurularak faaliyete başladı. Aradan bir süre geçtikten sonra Dilbaz’a gönderilen tebligatla evinin boşaltılması istendi. İkamet ettiği evinin ve tesisin bulunduğu alana asfalt tesisi kurulacağını öğrenen Dilbaz, karara karşı çıktı.

 ‘KENDİNİ BENZİN DÖKÜP YAKMAK İSTEDİ’

30 günlük tebligat süresinin geçmesi üzerine önceki gün tahliye karanın uygulamak için Dilbaz’ın oturduğu yere giden Orman Bölge Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri evi tahliye etmek istedi. Evini boşaltmak istemeyen Dilbaz, kendisini benzin dökerek yakmak istedi. Jandarma ekipleri tarafından ikna edilen Dilbaz, elindeki benzin bidonunu jandarmaya teslim ederek, kendini eve kapattı.

Bir süre Dilbaz’ın evden dışarıya çıkmasını bekleyen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sonuç alamayınca tutanak tutarak olay yerini terk etti.

Ekipler gittikten sonra evden çıkan Razaman Dilbaz, ne olursa, olursa olsun evini boşaltamayacağını ve sonuna kadar mücadele edeceğini ve gerekirse eşi ile kendisini yakacağını söyledi. Barış DOĞAN