Başında baret, ayağında çizme ve elinde madenci kazmasıyla “Göçük Mehmet” tiplemesi tanınan tiyatro sanatçı Fahri Bozbaş, Çaycuma’da yapılacak olan 1 Mayıs kutlamasında sahne alacak. Yurt içi ve yurt dışında  birçok kez sahne alan sanatçı Fahri Bozbaş, yer altında maden işçisi arkadaşlarını gözlemleyerek yarattığı ”Göçük Mehmet” tiplemesiyle güncel olayları esprili ve eleştirel bir şekilde sergiliyor. Bozbaş, ayrıca madenci şarkıları da söyleyecek.

 

KESK Çaycuma Bileşenleri tüm Çaycuma halkını 1 Mayıs günü, saat 10.00’da Çaycuma Çarşı Meydanında olmaya davet etti. Açıklamada şöyle denildi.

“İşçi ve emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı halaylarla, türkülerle coşkulu bir şekilde kutlayacağız.

Sömürüye, savaşa ve gericiliğe karşı, eşitlik, özgürlük, barış, demokrasi ve gerçek bir laiklik talebiyle alanlarda olacağız!

Neoliberal saldırılara, işsizliğe, yoksulluğa, taşeronlaştırmalara karşı; güvenceli istihdam ve ücret güvencesi için alanlarda olacağız!

Baskıcı, otoriter, ırkçı/gerici yönetim anlayışına karşı; adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için alanlarda olacağız!  

İşçisi, işsizi, emekçisi, emeklisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, köylüsü, kadını, genci, yaşlısıyla tüm halkımızı adalet, eşitlik, özgürlük, barış ve gerçek demokrasi için 1 Mayıs alanlarında birlikte olmaya çağırıyoruz! YAŞASIN 1 MAYIS!”

Çaycuma’da yapılacak olan kutlamanın ardından Zonguldak Madenci Anıtında yapılacak olan 1 Mayıs kutlamasına katılmak için Zonguldak’a hareket edilecek.