Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC) üyesi Cevdet Akgün, Şaban Yılmaz ve Muhammet Karapınar, sürekli sarı basın kartlarını Başkan Derya Akbıyık’ın elinden aldılar.

Başkan Akbıyık, sürekli basın kartı alan üyelerini tebrik ederek “Bu 18-20 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak alındı. Bu da Başbakanlık Basın Enformasyon tarafından da takdir edildi. Bu meslekte bu kadar uzun süre görev yapmak bir başarıdır. İl bazında sürekli sarı basın kartı sayımız 9 olmuştur. Benim başkanlığa başladığımda kart sayısı 15 idi, şimdi ise 71’e yükseldi. Bizim de bir katkımız olduysa bu bizi sevindirir” dedi.

Cevdet Akgün ise “Mesleğe ilk başladığımda 16 yaşındaydım. 18 yaşıma girince Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin en genç yaşta üyesi olma ünvanını almıştım. Daha sonra Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeliği yaptım. Mali sekreterlik, genel sekreterlik ve ikinci başkanlık görevi yapmıştım. Cemiyetle bir süreliğine kopukluklarımız oldu, rahmetli Yusuf Günay’ı rahmetle anıyorum. Daha sonra başkanlığı devralan Derya Akbıyık’a şükran borçluyum. Neden? Ben evrakçılığı sevmem, 2009 yılında hak ettiğim süresiz sarı basın kartını Derya Akbıyık sayesinde aldım. Kendisine huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Benim gibi sürekli sarı basın kartı alan Şaban Yılmaz ve Muhammet Karapınar kardeşime de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Şaban Yılmaz gazeteciliği bırakmayı düşünmediğini belirterek “1973 yılında bu mesleğe başladım. Sene 2013 hala daha bu mesleğe devam ediyorum. Sürekli sarı basın kartını aldık. 9 kişiden biri olmanın gururunu yaşıyorum. Bu mesleği devam ettiriyoruz, bu kartı aldık diye mesleği bırakmak olmayacak. Kart alan arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

Muhammet Karapınar da “1989 yılında gazeteye başladım. Teknik kadroda muhabir olarak çalışmaya başladım. Bu karta kavuşmak için büyük bir isteğim ve özlemim vardı. Teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını dile getirdi. Diğer sürekli sarı basın kartı alan üyelerin isimleri ise şöyle; Hasan Ataman, Sami Dinç, Kenan Çavuşoğlu, Orhan Akyüz, Bedri Eren ve Cahit Akman.

(Öznur GÜNEŞ)