Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bu sabah erken saatlerde Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 150 işçinin eylem yaptığı haberinin doğru olmadığını ileri sürerek ‘İşçilerim beni görmek istemiş’ dedi.

İşçilerin her zaman ki gibi çalıştığını ve şehri bu sabah da temizlediklerini ifade eden Akdemir “Eylem değil, işçiler mesailerine çıktılar, gayet güzel şekilde şehri toparlamışlar. Dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmak için benimle görüşmek istemişler. Tehdit etme gibi bir durum söz konusu değil, böyle bir şey olabilir mi?” şeklinde konuştu.

“TEHDİT ETME GİBİ BİR DURUM YOK, BEN ONLARA YOLLARINI ANLATTIM”

“Eylem değil, işçiler mesailerine çıktılar, gayet güzel şekilde şehri toparlamışlar. Dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmak için benimle görüşmek istemişler. Benim de sabah erken saatlerde haberim oldu. Kendileriyle görüştük, toplantı yaptık. İşçilerimin sıkıntılarını dinledim. Belediyede sıkıntılar bitmez, bu her belediyede var. Maalesef işçi arkadaşlarımız her istediklerinin hemen olmasını istiyorlar. Ama her an her şey istediğimiz gibi olmuyor. Bir yerden bir şey bekliyorsunuz, bir bakmışsınız ki bir yerde takılmış, bunu gelir anlamında söylüyorum. Ben kendilerine bunu izah ettim, anlattım. Eylem bazında düşündüğünüzde ilgili şirket de zor durumda kalır. Çalışan işçi de zor durumda kalır, çünkü iş kanunları bellidir. Eğer eylem gibi bir düşünceniz varsa bu sizin için sıkıntı olur dedim. Bunu da onları düşündüğüm için dedim. Kaldı ki hükümetimiz taşeron işçilerimizin maaşını yükseltmek gibi güzel bir çalışma planlıyor. Tehdit etme gibi bir durum söz konusu değil, böyle bir şey olabilir mi? Ben onlara yollarını anlattım, onlar onu tehdit olarak algılıyorsa o algı meselesidir. Geçmişteki sıkıntıyı da gidermek adına mücadele ediyoruz. Geçmişte 7-8 ay maaşını alamayan kadrolu işçilerimiz vardı. Çok büyük sıkıntı içindeydiler. Onlar sabrettiler. Belediyeler bu tür şanssızlıkları yaşıyor. İnşallah bundan sonra ki süreçte taşeron işçilerimizi daha rahatlatmak anlamında önlemler alacağız. Keşke bu taşeronluk sistemini koymasalardı, böyle bir sistem olmasaydı.”

(Öznur GÜNEŞ)