Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Genel Meclis üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelerek sorunları ve çözümleri konusunda bilgi alışverişi yaptılar.

Terzi, konuşmasında fırsat buldukça köy muhtarlarıyla bir araya geldiklerini belirterek “Bu tür toplantılarda hem birbirimizle sohbet ediyoruz hem de varsa konuşacağımız bir şey bunları konuşuyoruz. Kahvaltımızın amacı budur. Zaten toplanmak, istişare etmek bizim dinimizce de sünnet” şeklinde konuştu.

“BİR KAÇ MUHTARIMIZIN ÇÖP KONTEYNIRI KONUSUNDA EKSİKLERİ VAR”

Kahvaltıda konuşma yapan İl Genel Meclis üyesi Doç. Dr. Hüseyin Koca, ön konuşma yaparak ‘Hoş geldiniz’ dedi. Ardından konuşan İl Genel Meclisi üyesi Filiz Ünal Sarsık, “Hepimiz seçimle gelen kişileriz. Ortak amacımız hizmet etmek. Burada bir aile gibiyiz. Muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. İstedik ki böyle toplantılarda da bir araya gelelim, fikir alış verişinde bulunalım. Sorunlarımız varsa değerlendirelim, konuşalım, ortak payda da birleşelim. Sorunlarımız yok mu var. Tabii ki, sırayla hepsini de çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir takım taleplerimiz oluyor. Özellikle çöp konteynırı konusunda yeni muhtarlarımızla konuştuk, birkaç muhtarımızın çöp konteynırı konusunda eksiklerimiz olduğunu söylediler. Onları bir giderme anlamında tekrar bir çalışma yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Terzi ise

“OTURUP ORTA YOLUNU BULMAK ÇOK ÖNEMLİ”

“Biz köylere gittiğimiz zaman muhtar arkadaşlarımız bize ellerinden gelen imkanları ölçüsünde her türlü misafirperverliği gösteriyorlar. Bizde onlara onların karşılığı olarak burada elimizden geldiği kadarıyla imkanlarımız ölçüsünde onlara ikramda bulunmak istedik. İşte bu senede bir oluyor. Bu ve buna benzer topluluklarda, toplantılarda hem birbirimizle sohbet ediyoruz hem de varsa konuşacağımız bir şey bunları konuşuyoruz. Kahvaltımızın amacı budur. Zaten toplanmak, istişare etmek bizim dinimizce de sünnet. Biz il genel meclisi olarak 10’uncu yılımıza girdik. İl Genel Meclisi Başkanı olarak ben de beşinci yılıma girdim. Allah’a şükür beş yıldan beri birçok muhtar arkadaşımızla beraber milletimizin ihtiyaçlarını, milletimizin taleplerini hep beraber imkanlar nispetinde çözmeye çalışıyoruz. Seçimin, seçilmenin, hizmet etmenin ana gayesi ve ana amacı budur. Tabii ki, bunları yaparken de istişare çok önemlidir. Bizden muhtar arkadaşımız bir şey isteyebilir, onun öncelikli talebi vardır. Köydeki vatandaşımızın ona ilettiği öncelikli talebi vardır. Hepsini bir yere oturup harman yapıp ortasını bulmak, orta yolunu bulmak çok önemlidir.

“SEÇİM VAR DİYE BİZLERE DE MUHTARA DA TALEPLER OLABİLİYOR”

“Başbakanımızın bir lafı var, 'Biz aldatan da olmayacağız, aldanan da olmayacağız.' Vatandaşa doğru şeyleri hep birlikte söyleyeceğiz arkadaşlar. Muhtar arkadaşlarımızla birlikte bugüne kadar doğru dürüst çalıştık. Hep beraber her şeyi istişare ederek çalıştık. Bundan sonrada dikkatle olalım. Seçim var diye bizlere de muhtara da talepler olabiliyor. Ama biz talebin en doğrusunu karşılayacağız. Önceliğimiz bütün talepleri karşılarken en doğru zamanda kullanılan vatandaşın hizmetine en doğru zamanda ulaşan hizmet olmalı. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimizi yaparken hassasiyet gösterelim. Artık hizmetleri çeşitlendiriyoruz. Bizim yola ve suya ayırdığımız kaynaklar var ama öbür sosyal hizmetlere de ayırdığımız kaynaklar var. Tabii ki, vatandaşın altyapısına ayırdığımız kaynak farklı. Köylerde ki sosyal hizmetlere de artık peyderpey azda olsa kaynak ayırmaya başladık. Verimli olan vatandaşın acil ihtiyacı olan hizmetlere kaynağın en fazlasını ayırıyoruz. Köylerimizin ufak tefek aksaklıkları olabilir ama çöp toplama işleri devam ediyor. Muhtar arkadaşlarımızın da yardımıyla bu çöp toplama işlemini artık oturduk. Çalışmalarımız, hizmetlerimiz devam edecek. Sizlere buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

(Öznur GÜNEŞ)