Zonguldak Kömürspor Başkanı Salih Demir’in istifa etmesinin ardından başkanlığa aday olduğunu  açıklayan Zonguldaklı Avukat Yalın Damatoğlu, Halkın Sesi yazarı Mustafa Özdemir’i arayarak neden adaylıktan çekildiğini anlattı.  Günlerdir telefonunun susmadığını, Zonguldak ve Zonguldak dışında yaşayan insanların kendisine destek verdiğini söyleyen Damatoğlu, “Ben ilk gün olduğu gibi sözümün arkasındayım. Eğer kimse aday olmazsa ben ve yönetim kurulum göreve hazırım. Ama tek şartım: Kimseden icazet almam. Kimsenin kuklası olmam. Kulübü tek başımıza ben ve yönetim kurulu yönetecekse hemen 17 futbolcuyla sözleşme imzalarız. Aksi halde kimseyle yarışa girmem. Amaç Zonguldakspor’un başarısı mı, kişililerin egolarını tatmin etmesi mi?” dedi.

“İNSANLARIN AĞLADIĞINI GÖRDÜM”

Yazarımız Mustafa Özdemir’in “Niçin aday oldunuz?” sorusuna samimi yanıtlar veren Damatoğlu, şunları söyledi: “ Son şampiyonluk maçını kaybettiğimiz gün Zonguldak’a geldim ama maça giremedim. Maç bitimi 60-70 yaşındaki insanların gözyaşı döktüğünü görünce kendi kendime dedim ki, ‘Gökçebey’de, Zonguldak’ta avukatlık yapıp madencinin parasıyla bugünlere gelen biri olarak bu şehre borcun var. Bu takımın yeri, Süper Lig. Bunun için bir şeyler yapmalıyım”

SALİH DEMİR, SAMİMİ DEĞİL!

Salih Demir’in istifa haberini duyunca kolları sıvadığını söyleyen Damatoğlu, “İstanbul ve Zonguldak’tan son derece başarılı işadamlarıyla bir yönetim oluşturduk. Ben ilk başta Sayın Salih Demir’in istifa haberini duyunca, AKP’den Zonguldak Belediye Başkan adayı olacağı için istifa ettiğini zannettim. Ama süreç içerisinde öyle olmadığını öğrendim. Hatta Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısını başkan yapacaklarını, aileden birinin de yöneyimde olacağı iddia edildi. Benim Sayın Demir’le bir sorunum yok. Kendisinden 5 kuruş istemedik. Ama benim için, ‘Gelsin ilk önce kulübe üye olsun’ demiş. Ben 1993 yılında Şemsi  Denizer’in başkanlığında Zonguldakspor’a 3 genç milli takım da oynayan futbolcu hediye etmiş, en az onun kadar Zonguldak Sporlu biriyim.  Ama Sayın Demir’in unuttuğu bir şey var. Ben bir avukatım. Dernekler Kanunu’na göre, amatör kulüplerde başkan olmak için üye olma şartı yok. Esas olan tüzük değil kanundur” dedi.

“5 TL’YE ÜYE YAPACAĞIZ”

Damatoğlu, Mutafa Özdemir’in “Finans sorununu nasıl çözeceksiniz?” şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Kimseden 5 kuruş istemeyiz.  Zonguldak’ta 70 yaşımdaki annemin yolunu çevirip benim kulübü alıp almayacağımı soranlar bile olmuş. İnsanlar başarıya susamış.  Adaylığımda son derece samimiyim. Hala teklifim geçerlidir. İhtiyaç halinde her zaman Zonguldak’ın emrindeyim.  5 TL’ye üye yapacağız. Öyle 50 kişiyle kongre yapmayacağız. Bin 500-2 bin kişiyle kongreye gideceğiz. Başkan diktasını yıkacağız. Zonguldakspor, maden işçisi milli takımıdır. Onun başkanını Zonguldaklılar seçecek.”