Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı ve Değişim hareketi lideri Şenol Altuntaş, Zonguldak Kömürspor’un 90+2’de kaybetmesinin Oda seçimlerine dahil edilmesini manidar bulduklarını söyledi.

Altuntaş; “Oda seçim sürecinde yaşanan bir diğer gelişme ise Zonguldak Kömürspor’un da sürece dahil edilmesi oldu. Elbette ki Kömürspor da Zonguldak’ın önemli bir markası, bir değeri. Ancak kulüp yetkilileri tarafından, kaçan şampiyonluğun 10 gün sonrasında ligdeki başarısızlığın sebebinin TSO seçimlerinden sonra açıklanacağına dair bir beyanat verilmesi son derece düşündürücü. Öncelikle bir bilgi ya da belge var ise neden bu kadar beklenildi ve hatta neden TSO seçimlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor? Kömürspor ayrı Zonguldak TSO ayrı oluşumlar değil mi? Başarısızlığın faturasının kesilmesi için TSO seçimlerinin beklenmesi en hafif deyimle “gündem değiştirmek” tir.

 

“ODA SEÇİMLERİ SONUÇLARININ BEKLENMESİ FİKRİNİN YORUMUNU KAMUOYUNA BIRAKIYORUZ”

 

Maç sonrasındaki beyanatımızda da belirttiğimiz gibi, bir futbol maçı münasebetiyle bir araya gelen onbinlerce kişinin kendi değeri olan Kömürspor’a sahip çıkarak yıllar sonra yeniden “Zonguldaklılık” bilincini ülke gündemine taşıması hepimize gurur verdi. Bu muazzam kitleden çok az bir kısmının Odamızın üyesi olduğu düşünülürse, başarısızlığın açıklanması için Oda seçimleri sonuçlarının beklenmesi fikrinin yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Bir kişi hayatı boyunca birbirinden bağımsız ve hatta ilgisiz birden çok görev ve sorumluluk alabilir. Ancak unutulmamalıdır ki kişinin bir görevdeki başarısı ya da başarısızlığı diğer görevlerine de sirayet ediyorsa görev bilincinde ciddi sıkıntılar oluşur” dedi.  

 

“ÜYELER ODALARINA SAHİP ÇIKMALI”

 

Zonguldak TSO Başkan Adayı Şenol Altuntaş; “Üyeler Odalarına sadece her yıl ödedikleri aidatlarla ve yılda temin ettikleri birkaç belge ile bağlı olmamalıdır. Her bir üye kardeşim, kafasındaki ve hayalindeki Oda’nın ortaya çıkarılması için katkı sağlamalı, düşüncelerini demokratik şekilde ifade etmeli en önemlisi Oda seçimlerinde kendisine verilen oy hakkını kullanmalıdır. Odaların sahip olduğu bu önemli misyona paralel olarak 4 yıl hizmet verecek yönetimlerin belirlenmesi de büyük özen ister. Üyeler öncelikle Odalarına sahip çıkmalıdır. Üyesinden, toplumdan ve diğer meslek kuruluşlarından kopuk bir Oda’nın başarılı olması mümkün değildir.  Üyeler Odalarına sadece her yıl ödedikleri aidatlarla ve yılda temin ettikleri birkaç belge ile bağlı olmamalıdır. Her bir üye kardeşim, kafasındaki ve hayalindeki Oda’nın ortaya çıkarılması için katkı sağlamalı, düşüncelerini demokratik şekilde ifade etmeli en önemlisi Oda seçimlerinde kendisine verilen oy hakkını kullanmalıdır. Anayasamız tarafından bireylere verilen en önemli değerlerden olan seçme hakkı demokrasinin bir gereğidir. Bu hak kişiseldir, hiçbir şekilde etki altına alınamaz, kullanımı engellenemez. Oda yönetim anlayışlarının ve hizmet standartlarının sorgulandığı seçim sürecinde üyelerin sağduyulu ve özgürce hareket etmesi başarılı ve etkili bir Oda için zorunluluktur. Bizim, Zonguldak Değişim Hareketi olarak üyemizden çok net bir beklentimiz var; 5 Mayıs Pazar günü kendilerine verilen seçme hakkının mutlaka kullanılması” dedi.

 

 

 

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Şenol Altuntaş 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçim sürecini değerlendirdi. “Öncelikle Zonguldak Değişim Hareketi üyeleri olarak, emeğin başkentindeki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlarız. Hükümetimiz tarafından ülke genelinde ertelenen Oda ve Borsa seçimlerinin gerçekleştirilmesi sürecine girildi. İçinde bulunduğumuz Mayıs ve Haziran aylarında toplam 365 kurumda gerçekleştirilecek Oda-Borsa organ seçimlerinin ülkemize ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini dilerim. İnanıyorum ki tüm Oda ve Borsalarda seçimler hukuk düzeni içinde son derece özenli, sağduyulu ve demokratik bir ortamda yürütülür. Çünkü Odalarımız hizmet verdikleri yörelerin sosyo-ekonomik seviyesini belirleyen, üretim, iş ve çalışma hayatına yön veren kısacası bölgenin mali gücünü yönlendirebilen en önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Odaların sahip olduğu bu önemli misyona paralel olarak 4 yıl hizmet verecek yönetimlerin belirlenmesi de büyük özen ister. Üyeler öncelikle Odalarına sahip çıkmalıdır. Üyesinden, toplumdan ve diğer meslek kuruluşlarından kopuk bir Oda’nın başarılı olması mümkün değildir.  Üyeler Odalarına sadece her yıl ödedikleri aidatlarla ve yılda temin ettikleri birkaç belge ile bağlı olmamalıdır. Her bir üye kardeşim, kafasındaki ve hayalindeki Oda’nın ortaya çıkarılması için katkı sağlamalı, düşüncelerini demokratik şekilde ifade etmeli en önemlisi Oda seçimlerinde kendisine verilen oy hakkını kullanmalıdır. Anayasamız tarafından bireylere verilen en önemli değerlerden olan seçme hakkı demokrasinin bir gereğidir. Bu hak kişiseldir, hiçbir şekilde etki altına alınamaz, kullanımı engellenemez. Oda yönetim anlayışlarının ve hizmet standartlarının sorgulandığı seçim sürecinde üyelerin sağduyulu ve özgürce hareket etmesi başarılı ve etkili bir Oda için zorunluluktur. Bizim, Zonguldak Değişim Hareketi olarak üyemizden çok net bir beklentimiz var; 5 Mayıs Pazar günü kendilerine verilen seçme hakkının mutlaka kullanılması.

 

“BİZ EKİP OLARAK OYLARINA TALİBİZ”

 

Üyelerimiz, bir sivil toplum örgütü için çok uzun sayılabilecek şekilde yıllarca devam eden Oda yönetim anlayışını artık benimsemeyip, 2017 yılında Zonguldak TSO’yu çok daha farklı bir yere getirebileceğine inandıkları yönetim anlayışı ve kadroları görmek istiyorlarsa biz ekip olarak oylarına talibiz.  Bir kez daha belirtmek istiyorum ki Oda seçimleri GİZLİ OYLAMA usulü ile yapılır ve seçmen listesinde yer alan kişilerin oy kullanma süreci İlçe Seçim Kurulu Hakimliğimiz tarafından güvence altındadır. Ayrıca diğer seçimlerdeki uygulamanın aksine tüm adayların oy pusulası aynı renkte ve boyutta olacaktır.

 

“BAŞARISIZLIĞIN FATURASININ KESİLMESİ İÇİN TSO SEÇİMLERİNİN BEKLENMESİ EN HAFİF DEYİMLE “GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK” TİR.”

Oda seçim sürecinde yaşanan bir diğer gelişme ise Zonguldak Kömürspor’un da sürece dahil edilmesi oldu. Elbette ki Kömürspor da Zonguldak’ın önemli bir markası, bir değeri. Ancak kulüp yetkilileri tarafından, kaçan şampiyonluğun 10 gün sonrasında ligdeki başarısızlığın sebebinin TSO seçimlerinden sonra açıklanacağına dair bir beyanat verilmesi son derece düşündürücü. Öncelikle bir bilgi ya da belge var ise neden bu kadar beklenildi ve hatta neden TSO seçimlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor? Kömürspor ayrı Zonguldak TSO ayrı oluşumlar değil mi? Başarısızlığın faturasının kesilmesi için TSO seçimlerinin beklenmesi en hafif deyimle “gündem değiştirmek” tir.

 

Maç sonrasındaki beyanatımızda da belirttiğimiz gibi, bir futbol maçı münasebetiyle bir araya gelen onbinlerce kişinin kendi değeri olan Kömürspor’a sahip çıkarak yıllar sonra yeniden “Zonguldaklılık” bilincini ülke gündemine taşıması hepimize gurur verdi. Bu muazzam kitleden çok az bir kısmının Odamızın üyesi olduğu düşünülürse, başarısızlığın açıklanması için Oda seçimleri sonuçlarının beklenmesi fikrinin yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz. Bir kişi hayatı boyunca birbirinden bağımsız ve hatta ilgisiz birden çok görev ve sorumluluk alabilir. Ancak unutulmamalıdır ki kişinin bir görevdeki başarısı ya da başarısızlığı diğer görevlerine de sirayet ediyorsa görev bilincinde ciddi sıkıntılar oluşur. 

 

“5 MAYIS SEÇİMLERİNİN KAZANANI ZONGULDAK OLACAKTIR”

 

Seçimlere hazırlık sürecinin son dönemine geldiğimiz bugünlerde yaptığımız birebir ziyaretlerden edindiğimiz bazı tespitleri de kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Öncelikle üyelerimize sunacağımız Oda profilinin merkezine yine üyelerimizi yerleştirmemiz kamuoyu tarafından büyük ilgi gördü. Üyelerimizin tamamının kullandığı Sicil ve Faaliyet belgelerinden ücret alınmayacağı ve belge işlemlerinin Odamız bünyesinde kolaylaştırılacağına dair planlarımız ise takdirle karşılandı.  Somut bir şekilde hazırlanarak sadece üyelerimizin değil tüm kamuoyunun bilgisine sunulan projelerimiz dikkatlice değerlendirildi. Hatta o kadar benimsendi ki bu görüşlerimiz son dönemde Odamızın mevcut yönetimine de ilham verdi. İşte bu yüzden şimdiden diyebilirim ki 5 Mayıs seçimlerinin kazananı Zonguldak olacaktır.

 

Seçimlerin Zonguldak iş camiasına hayırlara vesile olmasını diliyor, bütün üyelerimizi 5 Mayıs Pazar günü en demokratik hakları olan seçme hakkını kullanmak üzere Odamız hizmet binasına davet ediyorum.”