Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Teşkilatı, Atatürk Düşünce Derneği(ADD) ve Demokrasi Platformu Üyeleri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü nedeniyle birlikte çelenk koyma töreni gerçekleştirdiler. ADD Şube Başkanı Tayfun Özdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Mustafa Kemal Atatürk tarafından 94 yıl önce Samsun’da yakılan Bağımsızlık ve Özgürlük ateşinin hiç sönmeyeceğini ve ulusumuza önderlik yapacağını bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

ŞAHİN; “KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ EN DERİN SAYGI, ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ”

CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, konuşmasında  “Böylesine büyük bir mücadelenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk tarafından gençlerimize emanet edilmiştir. Ulu Önder “Gençler cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin, en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizsiniz. Sizin gibi gençlere malik bulundukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum. Sözleri ile gençliği ve gençlere olan güveninin vurgulamıştır. Böyle bir günü bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi en derin saygı, şükran ve rahmetle anıyor. Emperyalist paylaşıma direnişin ilk adımı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum” dedi.

ÖZDEMİR; “ONDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ VE İNANÇLA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KORUYACAĞIZ”

Akabinde konuşan ADD Şube Başkanı Tayfun Özdemir ise konuşmasında  “Günümüzde ulusal bayramlardaki halktan kopuk, içeriği değiştirilmiş, ulusal bilinç körlüğüne yol açan uygulamalara Türklüğün, Türk milletinin tartışıldığı, TC ibaresinin kamu kurumlarından kaldırıldığı M. Kemal Atatürk ve onun devrimlerine saldırıların her geçen gün arttığı karşı devrim heyelanları ilave edilmiştir. Şu herkes tarafından iyi bilinmelidir ki; başta bu ülkeyi emanet ettiği, geleceğin ümidi olarak gördüğü gençler olmak üzere, ondan aldığımız güç ve inançla Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 94 yıl önce Samsun’da yakılan Bağımsızlık ve Özgürlük ateşinin hiç sönmeyeceğini ve ulusumuza önderlik yapacağını bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

(Öznur GÜNEŞ)