Zonguldak Platformu, Zonguldak’ın trafik yoğunluğunu azaltması amacıyla yapılması kaçınılmaz olarak düşünülen Mithatpaşa Tüneli’ndeki çalışmaları inceledi.

 

Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, konuyu gündemde tutan gazetecilere teşekkür ederek “Bu konuyu polemik konusu yapmayan muhalefet partilerimize, konuya ilgi gösteren Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve Müsteşar Mehmet Habip Soluk’a, il başkanlarımıza tek tek teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Zonguldaklıların dört yıl önce 40 bin imza vererek biran önce hayata geçilmesini istedikleri projenin iki yılda tamamlanması planlanıyor. Platform üyeleri devam eden çalışmaları dün yerinde inceleyerek katkı verenlere teşekkür etti. Bakanlığın onayı ile geçen yıl Temmuz ayında Karayolları 15’inci Bölge Müdürlüğü'nce yapılan ihaleyi İnşaat Taahhüt Telekominikasyon Enerji Sanayi Ticaret Limitet Şirketi (EN-EZ) 74 milyon lira kazandı. İhaleyi alan firma geçen Mart ayında ilk kepçeyi, tünellerin ara çıkış noktası olan Bağlık Mahallesi'ndeki Zonguldak Belediyesi'nin eski asfalt şantiyesinin bulunduğu alandan başladı. Projeye göre; İkinci Makas Kavşağı ile Kapuz-Uzunkum arasında yapılacak iki ayrı güzergah için 4 ayrı tünel yapılacak. İlk tünellerin uzunluğu bin 600 metre olacak. Bağlık’ta bulunan Zonguldak Belediyesi Asfalt Şantiyesi’nden çıkacak olan tünelleri 260 metrelik ilave tünellerle Kapuz-Uzunkum üzerinden Kilimli sahil yoluna bağlanacak. 2 yılda tamamlanması hedeflenen Mithatpaşa Tüneli'nin tamamlanmasıyla Ankara'dan Zonguldak'a gelen araçlar, kentin en işlek caddesi Gazipaşa'ya uğramadan direk Kilimli-Çatalağzı-Filyos güzergahına geçebilecek.

 

SAV; “TÜNELİN UCUNU GÖRDÜKTEN SONRA BURADA AYRICA BİR KUTLAMA YAPACAĞIZ”

 

 

KGD Başkanı Osman Sav, “2009 yılı Ağustos ayında başlattığımız imza kampanyasında 40 bin imza topladık. Zonguldaklıların imzalarını; Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk’a getirdik. Ulaştırma Bakanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bizzat konuyla ilgileneceğini bizlere söylemişti. Mithatpaşa Tüneli’ni başlatırken üç amacımız vardı. Birincisi Zonguldak trafiğinin rahatlatılması, ikincisi Kilimli-Çatalağzı ulaşımının rahat sağlanıp yatırımcının gelmesini sağlamaktı, üçüncüsü ise ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılan Filyos güzergahında insanlarımızın rahat geçebilmeleri için bir yol güzergahı sağlanmasıydı. Bu üç ana hedef doğrultusunda yola çıkmıştık. Bizlere bu konuda destek veren ve sahip çıkan platform üyesi dernek başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu konu çok önemli. Geçmişte kerhen imzalar atılırdı. 40 bin imzayı toplamak kolay değildi. Vatandaşlarımız bizlere güvendi ve imzaları attı. Bizlerde sonuca ulaştırdık ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. İnşallah tünelin ucunu gördükten sonra burada ayrıca bir kutlama yapacağız.”