Zonguldak Belediye Meclisi Haziran Ayı Birinci Birleşimi’nde son zamanlarda kent meydanında başıboş gezen sokak köpekleri gündeme konu oldu.

Muharrem Akdemir’in başkanlığında gerçekleştirilen mecliste gündem dışı söz alan AKP Gurup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel, sokak köpekleri konusunda çözüm bulunmasını talep ederek “Zonguldak’ta da sokak köpekleri çok ciddi bir problem, mahallelerde yönetimi ele geçirdiler. Sizin Özel Kalem’de ki personelinizin de çocuğunu köpek ısırmış. Bir tane iki tane de değil, insanlara saldırıyorlar ve insanlar sokakta gezemiyor” şeklinde konuştu. Akdemir ise kendisinin de bu konudan rahatsız olduğunu ileri sürerek bu işe İl Özel İdaresi’nin baktığını söyledi.

KARAGÜZEL; “ÖZEL KALEM’DE Kİ PERSONELİNİZİN DE ÇOCUĞUNU KÖPEK ISIRMIŞ!”

21 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste gündem dışı söz alan AKP Gurup Başkan Vekili Karagüzel, son zamanlarda kent merkezinde başıboş gezen sokak köpeklerine dikkati çekerek bir çözüm bulunmasını istedi. Karagüzel “Yıllar önce televizyonda Maymunlar Cehennemi diye bir film izlemiştik. Maymunlar dünyayı ele geçiriyor ve dünyayı yönetmeye başlıyorlar, insanları hapse atıyorlar. Şu anda Zonguldak’ta da sokak köpekleri çok ciddi bir problem, mahallelerde yönetimi ele geçirdiler. Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sizin Özel Kalem’de ki personelinizin de çocuğunu köpek ısırmış. Bize bu konuda gelen bir çok şikayet var. Ne düşünüyorsunuz? Zonguldak’ı pratikte ele geçirdiler, vilayetin önünde, Halk Bankası’nın önünde, dükkanlarımızın önünde köpek yatıyor. Bir tane iki tane de değil, insanlara saldırıyorlar ve insanlar sokakta gezemiyor” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

MEYDAN; “KÖPEK BARINAĞI KAPASİTESİ YETERSİZ”

CHP’li üye Hüsnü Meydan da bu sorunu herkesin yaşadığını öne sürerek “Bu sorunu hepimiz yaşıyoruz. Köpek Barınağı kapasitesi yetersiz, dolayısıyla şehirlerarası yolda bile o köpekler kontrolsüz bir şekilde dolaşıyor. Her an trafik kazasına neden olabilecek tehlike mevcut, şehrin yöneticilerinin öncelikle bir araya gelerek hayvan barınağını çok farklı bir yere taşımaları gerekiyor. Şehirlerarası yol kenarında köpek kulübesi asla olmaz” dedi.

AKDEMİR;  “KÖPEK BARINAĞI İL ÖZEL İDARE’YE BAĞLI”

Başkan Akdemir ise “Küpeli olanlara dokunamıyoruz. Köpek barınağı İl Özel İdare’ye bağlı, bu işi de özel idarenin yapması gerekiyor. Bu barınağın hayvan severler tarafından başka yere taşıma çalışması var. Vali Bey’le de konu görüşülüyor. Başka bir yere taşırsak daha da mantıklı olacak. Sokaktaki başı boş köpekleri toplayarak orada barınmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

(Öznur GÜNEŞ)