Kültür Sanat-Sen Zonguldak Şube Başkanı Onur Arslan dün yazılı bir basın açıklaması yaparak hükümetin sanat politikasını eleştirdi.

Arslan açıklamasında şunları söyledi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Sanat-Sen olarak, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nü kapatacak olan yasa taslağını istediği başvurusuna ilginç bir yanıt verdi. Bakan Ömer ÇELİK adına yanıt veren kurumun Hukuk Müşaviri Aydan KIZILARSLAN "Dilekçemize konu talepli ilgili olarak bugün itibariyle resmiyete intikal etmiş yasa tasarısı bulunmamaktadır" yanıtı verdi. Hukuk Müşavirliği bundan daha önceki zamanlarda da buna benzer yanıtlar vermiştir. Prosedür olarak böyle yasa çalışmasının Hukuk Müşavirliği'nden geçmesi gerekir. Ama hiş bir kişiye sorulmadan hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer ÇELİK çıktığı bir televizyon kanalında çalışmadan bahsedip Bakanlar Kurulu'na hızla getireceğinden bahsetmiştir. Bize göre Hukuk Müşavirliği'ne intikal etmedi. Bakan doğrudan kendi imzasıyla Bakanlar Kurulu'na sunmayı planlıyor. Zaten Başbakanlık'ta ortak bir çalışmayla hazırlandı. Bakanlığı'nın yetkili kişilerde bu konuda demeç vermiyor.

Başbakan Sanatçıların sorunu varsa buyursunlar Bakan'la görüşsünler dedi. Bakan'dan iki defa Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ'tan bir defa randevu talebinde bulunduk. Ancak randevu vermediler. Tasarı, halkın sanattan iyice kopmasına sebep olacaktır. Örneğin Zonguldak Devlet Tiyatrosunun kapanması Zonguldaklılar için acı bir gerçek olacaktır. Kültür Sanat-Sen olarak her zaman sanattan yana ve sanatçıların yanında olacaktır.