Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın kendisini kast ederek, “Yanlış aday gösterdik. 5 yılımız heba oldu” şeklinde söylediği sözleri, “Ben bu kadar zamandır Sayın Uçar’la ilgili hiç konuşmadım. Ama bana göre de AKP’nin en büyük şanssızlığı Hamdi Uçar’ın İl Başkanı olmasıdır. Hamdi Uçar, yerel seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, bölge milletvekillerimize ve hiçbir menfaat gütmeden AKP’ye oy veren vatandaşlarımıza Zonguldak’taki AKP seçmenlerinin adres kayıtlarını Beycuma’ya kaydırarak ihanet etmiştir. Çünkü Beycuma seçimi, Hamdi Uçar için Zonguldak Belediyesi’nden daha önemliydi ” dedi.

SAHTE ADRES KAYDIYLA BEYCUMA’DA OY KULANILDI!

Seçimlerden önce Zonguldak’ta oy kullanması gereken yüzlerlerce AKP’li vatandaşın adres kayıtlarını Beycuma’ya aldırdığını öğrenince Nüfus Müdürlüğü’ne giderek olayı yerinde gözlemlediğini ifade eden Gonca şöyle konuştu:  “ O tarihte AK Parti’nin Mithatpaşa Mahalle Başkanı Beycuma nüfusuna kayıtlı Mehmet Alper, seçimlerde sandıklardan sorumlu olmasına rağmen adres kaydını değiştirerek Beycuma’da oy kullandı. Bunun gibi yüzlerce arkadaşımız var. Bu insanların AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın bilgisi olmadan seçim bölgelerini terk etmesi imkansız. Zaten konuyu dönemin Valisi Erdal Ata’ya aktardığımızda adres değişiklikleri yasal olmadığı için durduruldu. Çünkü Beycuma’da oy kullanmak isteyenlerin Zonguldak’ta elektrik ve su aboneliklerini iptal etmeleri gerekiyordu. O tarihte AK Parti eski İlçe Başkanlarımızdan Muhammer Ataç, Kamil Civan ve Süleyman Yılmaz yaşananlara şahittir.”

İHANETİ İTİRAF ETMİŞTİ!

Uçar’ın İl Başkanlığı döneminde il genelindeki oylarında büyük düşüş yaşandığına, İl Genel Meclisi üyesi sayısının düştüğüne dikkat çeken Secaattin Gonca, “18 bin oyla Belediye Başkanı seçildim. 21 bin oyla kaybettim. Şüphesiz seçimin kaybedilmesinde benim de hatam olmuştur. Ama bize oy veren insanların başını öne eğecek bir hatam olmadı. Kimseye rant sağlamadım. Hamdi Uçar, 11 Ocak 2011 tarihinde İnanış Gazetesi’nde çıkan bir haberde, “2004 seçimlerinde Gonca’ya destek vermiştik. İkinci kez aday olmamasını söylememize rağmen 2’nci seçimde kendisine destek vermemiz yanlış olurdu.”  şeklinde beyanat vererek AKP’ye yaptığı ihaneti itiraf etmiştir” şeklinde konuştu…