Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ZGC Genel merkezine yaptığı ziyarette gazetecilerin basın bayramını kutlayarak gündeme ait önemli konularda açıklamalarda bulundu.

 

Uçar “ZGC’NİN TOKİ PROJESİNİ BAŞARILI BULUYORUM”

 

Uçar gazetecilerin basın bayramını kutladıktan sonra ZGC’nin TOKİ projesi ile ilgili yaptığı başarılı çalışmaları tebrik ederek  bu konuda gayret gösteren başkan ve yönetim kurulunu tebrik etti.

 

TOKİ projesinin önemli olduğunu söyleyen Uçar bu konuda gazetecilerin ev sahibi olmasının önemli olduğunu bu konuda bizimde üzerimize düşen görevler konusu ile vesile olmamız sevindiricidir. Zonguldaklı gazetecilerin  kendilerine ait tek bir basın  sitesi altında konutları olacak. Bu konutların Bahçelievler semtinde olması önemlidir.Gazeteciler örgütü olarak Cemiyetin yaptığı çalışmalar önem arz etmektedir.

 

 

 

Çınartepe bölgesinden 550 konutluk TOKİ projesi başlıyor

 

 

 

Ayrıca Çınartepe bölgesinde 2500 konutluk TOKİ projesinin 550 si start alacaktır. Bu projede kentsel dönüşüm adı altında önemlidir. Bu projenin devamında Karaelmas, Birlik ve 10 Temmuz mahallerinde kentsel dönüşüm devam edecektir” dedi.

 

UÇAR “ÇATES YENİ BİR OLAY DEĞİL”

 

Uçar Çates özelleştirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “ Çates’in özelleşeceği bilindiği halde yeni bir olaymış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Bu yanlıştır. ÇATES özelleşecektir. Kimin alacağına da ihale şartları karar verir. Biz ÇATES’i rödevans saha sahiplerinin oluşturacağı  bir birlikteliğin almasını isteriz.İnşallah alırlar.Bizim temennimiz ve arzumuz budur.

 

Eğer ÇATES Zonguldak dışından bir grup alırsa,Zonguldak kömürü kullanır mı,kullanmaz mı,orasını bilemeyiz.

 

Kömürcüler kendilerine yeni pazarlar bulmalı ve yaratmalı. Bu pazarlar sırası ile ÇAYKUR  olabilir, Çimento fabrikaları veya Çelik şirketleri olabilir. Bu çeşitleri daha çok artırabiliriz. Termik santral haricinde yeni kömür harcayan  ve yakan şirketler bulunarak,pazar payları artırılabilir.” dedi.

 

AKBIYIK “ HÜKÜMETE TEŞEKKÜR EDERİZ”

 

ZGC başkanı Derya Akbıyık’ta yaptığı konuşmada “Ak parti il yönetimin yerel basına ve Gazeteciler Cemiyetine verdiği önem için teşekkür ederek özellikle hükümetin yıpranma konusunda gösterdiği hassasiyete ve yapılan hakların iadesi konusunda yürekten teşekkür ediyoruz.

 

Bugün basın bayramımızı hatırladınız. Bu günümüzde yanımızda oldunuz. Bunlar önemlidir diyerek ; Başkan Hamdi Uçar’a ZGC TOKİ projesinde gösterdiği ilgi alaka nedeniyle özellikle teşekkür etti.

 

ÇATES ile ilgili olarak ta

 Hamdi başkanın açıklamalarına katıldığını ifade etti.

Son olarak, Bugün 24 Temmuz Basın Bayramını ve Sansürün kaldırılışının 105. yılını kutluyoruz. Aynı zamanda da Lozan Antlaşmasının yapıldığı gün olması sebebiyle bugünün öneminden bahsedildi.

 

Ziyaret daha sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.