Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Merkezi, TOKİ’ye başvuru dilekçesini teslim etti. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, Toplu Konut Projesi olan, medya mensuplarını ev sahibi yapma çalışmasın da, Zonguldak Valiliğinin üst yazısıyla beraber TOKİ Genel Merkezine gerekli evraklar teslim edildi.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti heyeti olarak yapılan başvuru da, TOKİ Finans Müdürü Ayhan Karaca ve Talep Organizasyonu Şube Müdürü Hakan Kayhan ile görüşmeler de bulunuldu.

ZGC Başkanı Derya Akbıyık yaptığı açıklama da; TOKİ ile tüm çalışmalar tamamlanmıştır. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, konut projemiz önce TOKİ  imar müdürlüğünde değerlendirilecek, daha sonra projelendirilip yerinde inceleme yapılarak konutların maliyetleri çıkartılacak, 2+1 konutlar 4000  TL.ödeme ile  başvuru yapılıyor. Ödeme vadesi 180 ay olarak gerçekleşiyor. 

 3+1’ konutlarda  birinci seçenek  100-115 m2 ve ikinci seçenek 115-130 m2 olarak yapılıyor.. Bu dairelerdeki ön başvuru ödemesi 6000  TL, vadesi ise 120 ay olarak yapılmaktadır..

Taksit ödemeler  2+1 de konut’ta  anahtar tesliminde başlıyor. 3+1 de ise yüzde 50’si tamamlandığında başlıyor.

Zonguldak Gazeteciler Genel Merkezi olarak, basın mensubu ve gazeteci dernekleri başkanlarından oluşan bir  çalışma komitesi  kurularak TOKİ projemizin çalışmaları devam ettirilecektir. TOKİ ile ileriki safhalarda ayrı bir protokol yapma hedefindeyiz.Diğer ayrıntıları ve detayları önümüzdeki günlerde üyelerimiz  ve gazeteci meslektaşlarımızla  toplantılar yaparak bilgilendirme de bulunacağız. Ön talep için arkadaşlarımızın hazırlıklarının yapmasını, başvuruların Ağustos ayı veya Eylül ayı başlarında olacağını tahmin ediyoruz .

Bu çalışmalarımızda bize desteklerini  esirgemeyen ,Meclis Başkanımız Köksal TOPTAN , Zonguldak Valisi Erol AYYILDIZ. ,Zonguldak belediye başkanımız Muharrem AKDEMİR, Basın İlan Kurumu  genel müdürü Mehmet ATALAY,Basın İlan Kurumu şube müdürü Özgür TOPALOĞLU,Zonguldak Valiliği Çevre ve Şehircilik İl müdürü Hasan ÖZTÜRK,Ak Parti İl başkanı Hamdi UÇAR ,belediye imar müdürlüğü,Tapu müdürlüğü,milli emlak müdürlüğü ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bu çalışmamızda bizlerle beraber olan,  ZGC yönetimi, onur kurulu, üyelerimiz,Ereğli,Çaycuma ,Alaplı ilçe  gazeteci dernek başkanları ve  gazeteci arkadaşlarıma yürekten  teşekkür ediyoruz dedi.

ZGC Ankara Heyetinde ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ZGC Onur Kurulu Başkanı Şaban Yılmaz, ZGC Başkan Vekili Özgür Özen, ZGC Genel Kurul Üyesi Süleyman Şen hazır bulundu.

                                                                      

         ZONGULDAK GAZETECİLER CEMİYETİ GENEL MERKEZİ