Bakanlar Kurulu kararıyla ilçe olan Kozlu’da rant büyüdükçe, siyasetçilerin de iştahı kabarıyor! Kozlu’da yapılan her işin altından AKP’li bir yöneticinin adı çıkıyor. İlçede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok müteahhit, iş adamı ve esnaf iflas bayrağını çekerken, son dönemde ihaleyle yapılan yatırımlarda AKP’li yöneticilerin çoğunlukta olması dikkatlerden kaçmıyor. Bazı projelerde ihale aşamasında yaşanan usulsüzlük iddialarıyla ilgili belgeler elden ele dolaşıyor. Son olarak Kozlu girişinde yapılan 11 milyon TL değerindeki Aqua Park, lunapark ve sosyal tesisleri AKP’ye yakınlığıyla bilinen Dağköy Güreş Ağası ve Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Tuncay Karakuş’un alması gözleri yeniden Kozlu’ya çevirdi.

HAMDİ UÇAR, ÖZSÜT-2’Yİ AÇIYOR…

Ticari yaşamına terzi olarak başlayan, AKP yönetimine girdikten sonra Gazipaşa Caddesi üzerinde mağaza açan Hamdi Uçar, İl Başkanı olduktan sonra DemirPark’ta binlerce TL isim hakkı ödeyerek Özsüt’ün şubesini açmıştı. Taşınır ve taşınmaz gayrimenkullerindeki artış nedeniyle CHP İl Başkanı Halil Furat’ın da eleştiri oklarına hedef olan Uçar, geçtiğimiz günlerde Aqua Park yanındaki macera adasında Özsüt’ün ikinci şubesi için anlaşma imzaladı. Aynı projenin 800 bin TL değerindeki kapı, pencere ve doğrama işlerinin Kozlu Belediyesi’nin AKP’li Meclis üyesi ve anı zamanda İmar Komisyonu Üyesi olan İsmail Çamur’a verilmesi kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Öte yandan Aqua Park bünyesinde yapımı düşünülen düğün salonunun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın sahibi olduğu Eliza Düğün Salonu’nu olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle projeden çıkardığı iddiası ise yanıt bekliyor.

İşte son 5 yılda Kozlu’da yıldızı parlayan AKP’liler:

AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Başkan Yardımcısı İzzet Dursun, İl yönetim kurulu üyesi Celal Bilici, İl yönetim kurulu üyesi Hüseyin Mercimek, eski İl Başkanı Celil Uzun, AKP Kozlu Belediye Meclis Üyesi İsmail Çamur, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ankara Zonguldaklılar Derneği Başkanı Tuncay Karakuş, İl yöneticisi Nurettin Semerci.