Dünya üzerindeki Türklere yapılan saldırılar ve baskıları kınayan Alperen Ocakları zonguldak İl başkanı Murat Fadıl Karadeniz yazılı bir basın açıklaması yaptı ve hükümeti eleştirdi.

Karadeniz açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

Geçtiğimiz günlerde Irak Türkmen Cephesi üyelerine yönelik saldırılarda 16 soydaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehit olan soydaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Türkmenlere yönelik bu tür saldırılar ne ilk ne de sondur. Bu zamana kadar onlarca ITC Başkanı ve üyeleri hunharca Şehit edilmiştir. Musul ve Kerkük büyük İsrail hayali projesi adı altında Amerika tarafından peşmerge canilerine teslim edilmiştir. Bazıları tarafından kongrelerine davet edilip ayakta alkışlanan Müslüman Türkmenlerin katili Barzani kontrolündeki peşmerge paçavraları Musula ve Kerküğe ilk girdiklerinde daha önce Kafkasya da ve Bosna Hersekte yapıldığıgibi oralardaki Nüfus ve Tapu müdürlüklerini yağmalayıp Türkmen kimliğini yok etmek istemişlerdir. Sonrasında yapılan sözde referandumla beraber aslında Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölge barzaninin peşmergelerinin eline geçmiştir. Ve belli aralıklarla Irakın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve hayatta kalma mücadelesi veren Irak Türkmen Cephesine yönelik canice kalleşçe saldırılarıbitmek tükenmek bilmemiştir. Ülkemizde ki iktidar ise Türkmen kardeşlerimizi kokuşmuşsiyasetlerine alet etmekten geri durmazken Türkmenlerin yaralarına tek bir merhem bile olmamıştır. Böylelikle bu kardşlerimiz şerefsiz Barzaninin insiyatifine ve olmayan merhametine terk edilmiştir.. İktidar bir an önce bu gafletten uyanmalı Gazze için gösterdikleri çabanın on da birini diğer Müslüman ve Türk İlleri içinde göstermesini temenni ediyorum.

Öte yandan Doğu Türkistanda Çin zulmü yeniden alevlenmiş, Müslüman Türk Soydaşlarımız yerinden yurdun edilmiş ve sistematik bir şekilde soykırıma maruz kalmışlardır. Bu günler de bizler evlerimizde rahatça yiyip içerken uyurken sunni gezi parkı eylemlerini konuşurken Doğu Türkistan da katliam var. Kendi soydaşlarımız cani millet Çin tarafından kadın çocuk demeden katlima ve soykırıma tabi tutuluyor. Oruç tutmaları namaz kılmaları ve 1 çocuktan fazla doğum yapmaları yasak,karın tokluğuna köle gibi çalıştırıyorlar. Ailelerinden koparılmış evlatlar geri dönmüyor Türkistanda. Bir bir Şehid ediliyorlar. Suriye de Esadı zalimlerin şahı ilan edenler Çin yönetimini Barzani hainini görmüyorlar mı? Beşiktaş ve Fenerbahçenin şike iddiaları için konuşan hükümet neden soydaşlarımızı görmezden gelir ki. Milli iradeye saygı mitinglerinde Kerkük Doğu Türkistan buradamı diye soran Başbakan; Kerkükte Doğu Türkistan da kan ve gözyaşı var. Kandan ve gözyaşından ne zaman haberiniz olacak. Ve ya ne zaman bu kardeşlerimizin sıkıntılarını dünya gündemine taşıyacaksınız. Sizler yeri geldiğinde kendinizi Cihan şumul Osmanlının yerine koyuyorsunuz. Dünya Müslümanlarının acılarını görmeyen sıkıntılarını paylaşmayan ama siyasi söylemlerine alet etmekten de çekinmeyenler acaba Osmanlının milyon da biri eder mi.?

Dünya Müslümanları olarak Allahtan başka sahibimiz yok. Rabbim bizi Ümmet olarak kenetlendirsin inşallah. Küffara ve işbirlikçilerine karşı Birlik olmayı, şuurlanmayı ve mazlumların hakkını gözetmeyi nasip eylesin.

Doğu Türkistana Kerkük Türkmenlerine ve diğer Müslüman illerinde zulüm gören Soydaşlarımıza Allah Rahmet mağfiret ve yardım diliyorum Bu kardeşlerimizin zulmüne sessiz kalan İslam devletlerini ve hükümeti tüm samimiyetimle kınıyorum.