Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı'nın (Amelebirliği) kuruluşunun 90. yıl dönümü Zonguldak'ta düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal marşı okundu.

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı Başkanı Hasan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetle yaşıt olan kuruluşlarının 90. yılını sevinç ve kıvançla kutladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu: 

"Sandığımız kuruluşundan günümüze, üyelerine sağladığı ekonomik ve sosyal yardımlarıyla önemini koruyan bir kuruluş olarak hizmetlerini geliştirerek sürdürüyor ve sürdürecektir. Amelebirliği üyelerine geçici iş göremezlik, eğitim, sağlık hizmetlerine destek, çalıştıkları kurumdan ayrılanlara son yardım, yüksek okulda okuyan üyelerimizin çocuklarına öğrenim, üyenin ve aile bireylerinin ölümü halinde cenaze, ihtiyaçları halinde talep eden üyeye ödünç para ve konut kredisi yardımları, konaklama yardımı ile iş kazaları yardımları yapmaktadır. Sandığa üye ve aile bireylerine geçen yıl 36 milyon 520 bin 444 lira ekonomik ve sosyal yardım yapıldı."

Bu yılın 30 Haziran itibariyle üye ve aile bireylerine yapılan yardım tutarının 22 milyon 337 bin 150 lira olduğunu vurgulayan Hasan Yılmaz, "Yapılan bu yardımlar Zonguldak ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Üyelerimizin yüksek okulda okuyan çocuklarına yapılan karşılıksız öğrenim yardımının yöre halkımızın eğitim düzeyinin yükselmesine ciddi katkılarda bulunduğu kuşkusuzdur. 2012–2013 eğitim öğretim yılında bin 236 öğrencimize öğrenim yardımı yapılmıştır" dedi.                 Barış DOĞAN