Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Arkeoloji Bölümü, 2013 - 2014 Akademik Yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak. Arkeoloji Bölümünün öğrenci kontenjanı 40 olarak belirlendi.

 

Arkeoloji eğitimi alan öğrenciler sadece arkeolojik, yani geçmişe ait bilgilerle donanmayıp, bunun dışında fotoğraf, teknik çizim, mimari çizim, haritacılık, istatistik ve geniş kapsamlı bilgisayar programlarını kullanma alanlarında da kendilerini geliştiriyorlar. Arkeoloji Bölümü mezunları, birçok kurum ve kuruluşta görev alabilecekleri gibi, genelde; müzelerde, belediyelerde, üniversitelerde ve mesleki eğitim alanlarında doğrudan iş bulma olanaklarına sahipler.

Bülent Ecevit Üniversitesinin fakülte ve yüksekokullarına her geçen gün eklenen yeni bölümleriyle büyümeye devam ettiğini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Her açılan yeni bölüm, hem öğrenci sayılarımızın artmasına hem de arkeoloji gibi, bilim dünyasının değişik alanlarından birikimlerin Üniversitemize taşınmasına katkıda bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.