Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve Uzunmehmet’i anma günü etkinlikleri çerçevesinde Kazakistan, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan ve Çankaya Belediyesi (ÇABED) Eşli Dans Topluluğu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ziyarette bulundu.

 Ziyarette konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Sizleri Türkiye’de ve şehrimizde görmek bizler için çok büyük mutluluk. Hepinize etkinliklerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz. İlimizin ve özellikle ülkemizin gelenek ve örf ve adetlerini tanıtılması ve bu ülkeler arasındaki dost ilişkilerini geliştirmek bu dostluğu sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari anlamda da geliştirmek bizler adına önem arz etmektedir” dedi.

 Konuşmanın ardından yerli ve yabancı gruplar Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, yerli ve yabancı gruplara madenci heykeli ve Zonguldak Belediyesini ve Türk Bayrağı’nı simgeleyen filama hediye etti.

 Ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve yerli yabancı gruplar, Zonguldak Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.